10.05.17

La Generalitat acull avui la presentació d’un estudi sobre l’Impacte Econòmic de la Independència de Catalunya en les Federacions Esportives Catalanes

El document, encarregat per la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, permet visualitzar la situació econòmica que tindran les federacions amb l’Estat propi

El Palau de la Generalitat acull aquesta tarda (18.30 h) la presentació de l’estudi “Impacte Econòmic de la Independència de Catalunya en les Federacions Esportives Catalanes”. Un document impulsat per la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport. L’acte comptarà amb les intervencions del Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras; del president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, i dels dos autors de l’estudi, Toni Garcia i Vicente Javaloyes. La cloenda anirà a càrrec de la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, que presidirà la presentació.

L’estudi ha estat portat a terme per Toni Garcia i Vicente Javaloyes, destacats juristes i gestors especialitzats en l’àmbit esportiu, que han recopilat dades objectives que permeten visualitzar quina situació econòmica tindrien les federacions esportives catalanes en una Catalunya independent. Tant des d’un punt de vista general com de cada federació en concret. El document també té en compte d’altres aspectes a tenir presents com el nombre de contractacions que generaria la independència dins del món de l’esport, el nombre d’atletes que passaria a tenir Catalunya als Jocs Olímpics o el nombre de medalles que podrien obtenir.