04.05.17

Catalunya organitzarà la segona edició del mundial de tamborí indoor a Vilanova i la Geltrú

La competició serà del 8 al 10 de desembre i tindrà el pavelló Isaac Gálvez com a seu de referència

La FIBaT (Fédération Internationale de Balle au Tambourin) ha concedit a la Federació Catalana de Tamborí (FCT) l’organització de la segona edició del mundial de tamborí indoor. La cita tindrà lloc del 8 al 10 de desembre i la seu de referència de la competició serà el pavelló Isaac Gálvez, a Vilanova i la Geltrú. És previst que la competició la disputin una desena de seleccions masculines i vuit de femenines, amb Catalunya com a equip amfitrió en tots dos casos. Aquesta significa una notícia extraordinària per al tamborí català, que s’ha vist recompensat per l’evolució de les seves seleccions nacionals i clubs, així com per la seva capacitat organitzativa, acreditada a bastament durant la Copa d’Europa de Clubs celebrada a l’INEFC de Barcelona el febrer del 2014.

Confiança en Catalunya
Aquesta serà la primera vegada que Catalunya assumeixi una competició de tamborí d’aquesta magnitud. El primer mundial de indoor va tenir lloc a Itàlia el 2013, mentre que els dos europeus que s’han celebrat fins ara es van disputar a Hongria (2011) i França (2015). Els dos mundials i l’europeu outdoor que s’han jugat també van ser fora del nostre país. “La FIBaT va quedar molt contenta de la nostra organització de la Copa d’Europa, vam presentar la candidatura i ningú no s’hi va oposar. Itàlia també tenia intenció d’organitzar el mundial però, com que ja ho havia fet el 2013, va retirar la proposta”, explica Jordi Moncusí, secretari de la FCT i vicepresident de la FIBaT, que està convençut que aquesta competició “servirà per a la promoció del tamborí”.

Torna la selecció femenina
D’altra banda, precisament l’annex del pavelló Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú, acollirà aquest dissabte (16 h) un triangular femení entre la selecció catalana, l’AEDEN Santa Giusta (Sardenya) i un combinat All-Star de la Lliga Catalana. Feia un any i mig -des de l’europeu de l’octubre del 2015- que Catalunya no disputava un partit de categoria femenina. Ara tindrà l’oportunitat de posar a prova el seu nivell amb vista al mundial del desembre. L’AEDEN Santa Giusta és un equip de referència i està dirigit pel seleccionador italià, Gianni Dessi.

La convocatòria del seleccionador català, Marc Juárez, és la següent: Aida Domínguez Font (Farola), Patri M. Segura, Andrea Pitarch, Neus Serra i Anna Sugrañes (Barcelona TC), i Mariona Tripiana (CET Maresme). Pel que fa a l’All-Star, estarà format per 2 equips entre les següents jugadores: Naiara Culebras (CET Maresme), Jordina Gil (CE INEF), Roser Gómez i Claudia Millán (CT Vilafranca del Penedès), Noemí Sánchez (CET Maresme), Jana Segura i Laia Vendrell (Tamborí Torrelles), i Paula Vicente (Farola). La selecció catalana està força definida però les components del combinat de la Lliga Catalana també tindran la possibilitat d’intentar guanyar-se un lloc en la llista de convocades definitiva, d’acord al seu rendiment.