28.04.17

El Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de touch rugbi torna a escena aquest dissabte

Setze equips de tota Europa, sis més que l’any passat, lluitaran pel títol a les instal·lacions de la UB

Les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona (Diagonal, 695) acullen aquest dissabte, 29 d’abril, la cinquena edició del Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de touch rugbi. Els partits es jugaran des de les deu del matí fins a les 16.20 h, que és quan hi ha prevista la final. La competició, que està organitzada pel Touch Rugby Barcelona (TRB), aplegarà un total de setze equips provinents de tota Europa, sis més que en l’edició anterior, cosa que és indicativa de la consolidació de l’esdeveniment. Hi haurà un altre equip català, els Barbarians de Catalunya, mentre que la resta de la participació és la següent: Baden Banditos (Suïssa), Barbarians du Berange, Big Bang French, Lions Strasbourg, Ovalsstars Touch, Touch Azur, Touch Rugby Toulon i Toulouse Touch (França), Civil Service Social Club i Manchester Chargers (Anglaterra), Dragoni Touch Milano (Itàlia), Sandymount Flyers (Irlanda), Touch Laguna (Canàries) i Touch Stockholm (Suècia).

El TR Barcelona aspira al podi
L’equip amfitrió, el TRB, espera millorar la quarta plaça de l’any passat, tenint present les sensacions de tota la temporada i la incorporació d’efectius provinents d’Escòcia, Austràlia i Anglaterra. De fet, fa uns mesos es va proclamar campió en la Winter Cup 2016, una competició de nova creació, que va tenir lloc en el mateix escenari que el Ciutat de Barcelona, però de format més popular. El campió de l’any passat, el CDR Hurricanes, no serà en el torneig perquè té una altra cita esportiva a Amsterdam, però sí que hi haurà un total de set conjunts francesos, que procuraran mantenir l’hegemonia del seu país -el 2016, van monopolitzar el podi-. Un dels principals canvis en comparació amb la quarta edició és el sistema de competició, ja que s’ha passat de disputar una única lliga amb format de tots contra tots a distribuir els equips en quatre grups, que són els determinaran els enquadraments.

L’enllaç amb l’elit internacional
El touch és un esport que es disputa per equips mixtos i que engloba totes les facetes del rugbi, amb l’excepció de placatges, melés, mols i xuts. L’Associació Catalana de Touch va ser reconeguda per la federació internacional el 2009, de manera que Catalunya va poder participar en diverses competicions, entre elles la Mainland Cup 2013, on va ser 8a, i el Campionat d’Europa Gal·les 2014, on va ser 11a. La trajectòria es va interrompre en el moment en què Federació Internacional de Touch (FIT) va expulsar l’associació catalana a petició de l’espanyola. Competicions com el Ciutat de Barcelona contribueixen a mantenir el nivell esportiu del país, a l’espera que Catalunya torni a ser reconeguda quan esdevingui un Estat independent.