18.04.17

Dos gols d’or aparten Catalunya de la lluita pel podi en el mundial sub-19 de korfbal

La selecció va ser setena després de derrotar un dels seus botxins en la primera fase, Portugal

La selecció catalana sub-19 de korfbal va ser setena en el mundial de la categoria que va tenir lloc durant aquesta Setmana Santa a Leeuwarden (Països Baixos). El combinat dirigit per Salva Fort, Luis Rosa i Jose Álvarez va començar molt fort amb dues victòries contra Polònia (6-3) i la Xina (13-4). Tot i això, dues desfetes molt ajustades contra Portugal (10-11) i la República Txeca (11-12), decidides pel sistema de desempat del gol d’or, van comprometre definitivament les opcions de lluitar pel podi, ja que l’últim rival de la primera fase era un dels grans favorits, Bèlgica. La previsible derrota (4-19) contra els belgues, que finalment van acabar tercers, va situar Catalunya en el quadre per optar a la cinquena plaça.

Ja en la jornada final, la selecció catalana va tornar a perdre, en aquest cas contra la República Dominicana (8-13), de manera que ja només podia optar a la setena posició. En el partit definitiu, Catalunya sí que es va imposar (12-10) i ho va fer contra un dels seus botxins a la primera fase, Portugal. La convocatòria de la composaven els següents jugadors: David Puertas, Quim Espadalé, Carles Piqueras, Roc Margaix, Pau Segura, Victor Miró, Tomas Bussano, Maria Castillo, Ivette Royo, Anna Grima, Berta Martínez, Judith Fernández, Salma Mesri i Julia Combis. Olga Gandía també va participar en la competició com a àrbitre internacional.

La següent gran cita de la selecció catalana de korfbal serà el mundial sub-17, que tindrà lloc del 23 al 25 de juny també als Països Baixos, però en aquest cas a Schijndel.

Fotos: Marco Spelten (Actiefotografie)