13.04.17

Catalunya sub-19 viatja als Països Baixos amb el somni d’aconseguir el podi que li deu el destí

Només un gol d’or va evitar que aquesta generació, una de les més talentoses del korfbal català, fos tercera al mundial sub-17

La ciutat frisona de Leeuwarden acull des de demà fins diumenge, tal com sol ser tradicional cada Setmana Santa, el Campionat Mundial sub-19. Atès que Catalunya no podrà participar en els Jocs Mundials de Wrocław, en ser una competició organitzada sota el paraigua del CIO, aquest mundial i el sub-17 -del 23 al 25 de juny- són els principals esdeveniments que afrontaran els equips nacionals de la Federació Catalana de Korfbal (FCK) aquest 2017. El grup de Sergio Mayorgas ha viatjat avui cap als Països Baixos, amb la intenció de fer un gran paper que pot significar perfectament el seu accés al podi. I és que el destí li deu a aquesta talentosa generació, com a mínim, una medalla de bronze. Tal com va recordar Mayorgas a la web korfbal.cat, el grup de jugadors i jugadores arriben a Frísia amb l’”espina clavada” del mundial sub-17 de l’any passat, on només un gol d’or, després que Catalunya dominés el marcador durant bona part de la final de consolació, va fer que Anglaterra fos tercera.

Mayorgas, però, no vol posar-se cap pressió, i destaca que la meta en la cita és seguir progressant com a conjunt amb la vista posada “en un futur pròxim”. Això sí, en cap cas limitant-se la capacitat de somiar: “El somni de l’equip és aconseguir una medalla, però no és l’objectiu. Volem competir cada partit i adquirir cada vegada més experiència internacional. La mentalitat i els petits detalls ens ajudaran a aconseguir aquest somni”. Els rivals en la primera fase seran, demà, Polònia (8.55 h), la Xina (12.15 h) i Portugal (15.35 h). Ja dissabte, en cas d’aconseguir una de les dues primeres places, Catalunya s’integraria al grup E, on també hi hauran els dos millors del grup format per Bèlgica, la República Txeca, Hongria i Hong Kong. La fase final -i, per tant, el repartiment de les medalles- serà diumenge, en format de semifinals i finals pel títol i de consolació.

Els jugadors i jugadores que defensaran la samarreta de Catalunya al mundial sub-19 2017 són els següents: David Puertas, Quim Espadalé, Carles Piqueras, Roc Margaix, Pau Segura, Victor Miró, Tomas Bussano, Maria Castillo, Ivette Royo, Anna Grima, Berta Martínez, Judith Fernández, Salma Mesri i Julia Combis. Els partits es podran seguir en directe a través de les següents adreces de youtube, youtube.com/user/U19KWC i youtube.com/user/U19KWChal2, o del web oficial del torneig, www.u19kwc.com, i les xarxes socials (facebook.com/U19KWC, twitter.com/U19KWC i instagram.com/u19kwc.