11.04.17

President Puigdemont: “Trucarem a la porta del CIO per tenir veu pròpia quan siguem un estat independent”

El president de la Generalitat ha rebut a Palau els membres de la Comissió de Solidaritat Olímpica del Comitè Internacional Olímpic

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat durant el seu discurs davant les autoritats del Comitè Internacional Olímpic (COI) que “el nostre país té la voluntat majoritària de poder expressar democràtica, cívica i pacíficament quin volem que sigui el nostre futur polític”, i ha afegit que, si aquest exercici democràtic es transforma en la voluntat de disposar d’una Catalunya amb Estat propi, “tindrà també la seva derivada en el moviment olímpic internacional”. “Trucarem a la vostra porta per incorporar-nos amb veu pròpia a la família olímpica, una família que coneixem bé i que ens sentim nostra”, ha dit.

El cap de l’Executiu ha estat clar i valent durant l’acte al Palau de la Generalitat i ha destacat que “avui Catalunya renova i referma el seu compromís amb l’olimpisme i el COI”, però ho fa en un moment de la història en què “també us demanem ser escoltats”. La Comissió es troba a la capital catalana per celebrar la seva reunió anual, coincidint amb el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona.

El president amb Sheik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, membre del CIO.

Aniversari dels JJOO Barcelona’ 92
El cap de l’Executiu també ha destacat que, fa 25 anys, “tot el país es va involucrar amb una causa que valia la pena i ara ho està tornant a fer”. Recordant l’impacte dels Jocs Olímpics de 1992, el president ha destacat que aquell esdeveniment “va ser un impuls a la internacionalització de Barcelona i Catalunya i l’obertura definitiva del país al món”.

De portes endins, ha subratllat, els Jocs van deixar unes infraestructures esportives que encara avui estan en ple funcionament, una important modernització de la ciutat de Barcelona i “el convenciment que la feina ben feta no té fronteres, i que, com a país, podem arribar allà on ens proposem”. De portes enfora, van impactar la capacitat organitzativa i el bon saber fer a Catalunya, en la mesura en què “la manera catalana d’organitzar els Jocs és encara avui present en el moviment internacional olímpic, tant pel que fa a la metodologia com pel capital humà que els va fer possible”.

Precisament fa una setmana, una delegació catalana encapçalada pel secretari general de l’esport, Gerard Figueras, va explicar el potencial esportiu de Catalunya al món i va reforçar els lligams internacionals amb comitès olímpics nacionals, ciutats olímpiques, federacions internacionals i representants de l’administració esportiva d’altres països a la fira més important del sector esportiu, la Sport Accord Convention, a Aarhus (Dinamarca).

Fotografies: Rubén Moreno. Gabinet de premsa del president.

A la foto principal: l’acte també ha comptat amb la presència del conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; de la consellera de Presidència, Neus Munté; de Sheik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, membre del COI, president de l’Associació de Comitès Olímpics Nacionals (ACNO) i dels Comitès Olímpics Asiàtics (OCA); del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.