10.04.17

Quatre catalans tanquen la Copa del Món d’esquí de muntanya amb places de podi en les generals

La Val d’Aran Skimo World Cup ha estat un èxit absolut que encara ho serà més quan hi pugui participar la selecció catalana

La Copa del Món d’esquí de muntanya es va cloure aquest cap de setmana amb la disputa de la Val d’Aran Skimo World Cup, que significava l’estrena d’una competició d’aquestes característiques en territori català. Oriol Cardona i Júlia Casanovas van ratificar les seves presències al podi en les diverses classificacions generals mentre que Clàudia Galícia i Kilian Jornet, tot i no participar a l’estació d’esquí de Baqueira Beret, ha acabat sent tercers de la Copa del Món combinada i vertical, respectivament. L’èxit organitzatiu ha estat absolut malgrat l’absència, una vegada més, de la selecció catalana, ja que tots els participants representaven la federació espanyola (FEDME). Una circumstància que canviarà amb la independència de Catalunya i el reconeixement absolut de la federació catalana (FEEC) per part de la federació internacional (ISMF) que se’n derivarà.

Foto: FEEC

Clàudia Galícia ha estat tercera en la general combinada sènior de la Copa del Món, després d’haver-se classificat cinquena en la modalitat individual i vuitena en la vertical. Ella no va prendre la sortida en la Val d’Aran Skimo World Cup però sí d’altres catalanes que hi van culminar una gran temporada, com ara Mireia Miró, que va ser quarta en la prova individual i ha acabat setena en la Copa del Món específica i onzena en la combinada. Aquesta última classificació, que engloba els resultats en totes les modalitats, ha acreditat Marta Garcia com a la cinquena esquiadora de muntanya més regular del món. A Baqueira Beret va ser desena en la prova individual i novena en la vertical, de manera que la seva classificació en les generals específiques ha estat la vuitena i la novena, respectivament.

Foto: FEEC

Pel que fa a Oriol Cardona, s’ha acomiadat de la categoria promesa amb la plata de la combinada i el bronze tant en la modalitat individual com en la vertical, després d’haver estat segon i tercer a la Val d’Aran. Ja com a sènior, les seves classificacions en les Copes del Món han estat 15è (individual), 12è (vertical) i 13è (combinada). Pel que fa a Kilian Jornet, tot i haver renunciat a bona part de la temporada, ha acabat 12è de la combinada i tercer de la classificació específica vertical.

Foto: FEEC

Finalment, Júlia Casanovas, en la seva darrera participació com a júnior, ha estat tercera de la general tant en la modalitat individual com en la combinada, després d’haver-se classificat cinquena i setena a la Val d’Aran. D’aquesta manera, el balanç català en la Copa del Món ha estat de tres podis en la combinada -Galícia, Cardona i Casanovas-, dos en la modalitat individual -Cardona i Casanovas- i dos més en la vertical -Jornet i Cardona.

Foto de portada: Ivan Torres / FEEC