05.04.17

Els mundials per parelles i individual marcaran la temporada de pitch & putt

Les convocatòries de la federació catalana per anar a Galícia i Noruega comencen a estar definides

El mundial per parelles, que viurà la seva primera edició del 9 a l’11 de juny a Galícia, i l’individual de stroke, que es jugarà del 7 al 9 de juliol a Noruega, seran les principals cites internacionals de la temporada de pitch & putt. Serà una nova oportunitat perquè els esportistes de la Federació Catalana de Pitch & Putt (FCPP) demostrin el seu nivell, després del subcampionat mundial per seleccions de l’any passat a Andorra (3-2 en la final contra Irlanda). Per equips nacionals, l’única competició tornarà a ser el Quadrangular Internacional, que es disputarà a Galícia el 29 i 30 de juliol. En l’edició del 2016, Catalunya va ser campiona després de derrotar Euskadi, en les semifinals (12-0), i França, en la final (9,5-2-5).

 

Una estrena exigent
Abans d’afrontar les competicions més importants de l’any, els principals jugadors de la FCPP tindran l’oportunitat de lluir a casa. Sant Cebrià de Vallalta acull, el 22 i 23 d’abril, l’Open català de pitch & putt, inclòs en el calendari de la federació internacional (FIPPA) i que comptarà amb la participació de jugadors de diversos països en la modalitat individual. Ja per equips, el 12 i el 14 de maig hi ha programat l’Iberian Team Open a Orduña (País Basc). Una competició de nova creació per a equips de 4 jugadors però de l’àmbit de clubs, no de seleccions. Els millor classificats al Campionat de Catalunya per Equips 2016 tenen preferència d’inscripció fins al 16 d’abril.

 

L’atractiu d’un nou mundial
La disputa per primera vegada d’un mundial per parelles accentua els al·licients de la temporada 2017, situada a mig camí de la Copa del Món de seleccions i de l’europeu. La federació catalana de pitch & putt comptarà amb un mínim de 10 places i 4 places per a parelles mixtes, que podrien ser més si es registren baixes d’altres països. Les parelles formades per Carles Pérez i Josep Pérez, Èric Puig i Oriol Mas, Sergi Andrés i José Manuel Pascual, Àngel Navarro i Josep Iglesias, i Miquel Àngel Soler i Òscar Piqué, en tant que millors del rànquing 2016, ja tenen el passaport assegurat per anar al camp de Tambre (Galícia) del 9 a l’11 de juny. El Campionat de Catalunya Doble, que tindrà lloc del 19 al 21 de maig, determinarà l’altra meitat de les places fixes.

 

La gran cita de l’any, a Noruega
Tot i la importància de la cita gallega, la competició més important de l’any és el mundial individual de stroke, que es disputarà del 6 al 9 de juliol a Noruega. De la mateixa manera que passa amb la Copa del Món de seleccions, aquest esdeveniment té lloc cada quatre anys, i les ambicions per disputar-lo són màximes. Amador Rodríguez, Dani Giménez, Antonio Penalva i Pilar Montero ja tenen la plaça garantida per les bones actuacions acumulades en competicions FIPPA, mentre que les altres sis places també estan definides. Josep Martínez i Enric Sanz estan classificats com a tercer i quart de la classificació Millor Jugador de l’any 2016, de la mateixa manera que els quatre primers del rànquing europeu (EPPA) 2017: Alexandre Albiñana, Manuel Amor, Carles Pérez i David Solé.

 

L’al·licient de revalidar el títol
Al contrari del que és habitual amb vista a les Copes del Món i els Campionats d’Europa, la FCPP no sol organitzar competicions classificatòries per a definir la selecció catalana que disputa el Quadrangular internacional, que cada any l’enfronta a Euskadi, Galícia i França. D’aquesta manera, ja es poden conèixer cinc components de l’equip, mentre que els altres tres sortiran del Campionat de Catalunya absolut del 17 i 18 de juny (campió i subcampió), i del Rànquing Juvenil català d’aquest any, encara per definir. Els jugadors que ja estan convocats per ser al camp El Pilar-Sarria del 28 al 30 de juliol són els següents: el Campió de Catalunya Matxplay 2016, Marçal Moré; el subcampió, Joan Poch; els dos primers del rànquing EPPA 2017, Alexandre Albiñana i Manuel Amor, respectivament; i el millor del Rànquing FCPP 2016, Dani Giménez.

D’altra banda, del 12 al 15 d’octubre tindrà lloc l’Internacional català per parelles de pitch & putt, amb la mateixa filosofia que el mundial del juny i on poden participar parelles mixtes.