04.04.17

Catalunya explica al món el seu potencial esportiu com a país

L’esport català participa a la fira més important del sector, que se celebra aquesta setmana a Dinamarca

Catalunya explicarà el seu potencial com a país esportiu a la Fira Sport Accord, que ha començat aquest dilluns 3 d’abril a Aarhus (Dinamarca) i que s’allargarà durant tota la setmana. Es tracta de la cita més important d’àmbit internacional per tot el món de l’esport, on Catalunya -que té un estand propi amb el lema “Catalonia, a sports country”- té l’objectiu de mostrar a tot el sector el seu talent esportiu i les infraestructures de primer nivell del país.

La presència catalana a la Fira Sport Accord la lidera el Govern, amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, al capdavant, acompanyat d’Antoni Reig, director del Consell Català de l’Esport; Gerard Esteva, president del Comitè Olímpic de Catalunya (COC) i president de la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya); Francesc Serra, coordinador de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes; Josep Escoda, responsable de tecnologia del CAR de Sant Cugat; Jordi Sans, director de la UFEC, i Sílvia Matesanz, del CAR.

La fira compta amb una zona d’expositors on Catalunya té un espai dedicat a projectar l’esport català i els seus dirigents al món, i a explicar no només el seu potencial esportiu, organitzatiu i d’infraestructures, sinó també la recent activació del Comitè Olímpic de Catalunya (COC).

El potencial i el talent esportiu català tenen una gran projecció gràcies al seu alt rendiment esportiu i a la formació dels esportistes. Instal·lacions com el Centre d’Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat explicaran el seu projecte ‘dual career’, que vetlla per la formació integral del esportistes d’elit. A part del CAR, també es donarà informació sobre l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), el Canal Olímpic de Catalunya, el Rafting Parc del Parc Olímpic del Segre o el Circuit de Barcelona-Catalunya, oferint-los al públic de la fira per tal que les seves delegacions puguin utilitzar els seus serveis per entrenar-s’hi, enfortint així la internacionalització de Catalunya al món a través de l’esport i reforçant els lligams amb els actors esportius del món.

Pel que fa al COC, que avui està formalment constituïda per 56 federacions esportives, i personalitats i entitats de l’àmbit esportiu, en el decurs de les reunions previstes s’explicarà la situació política que viu Catalunya i la previsió que si es produeix un resultat favorable en un referèndum es treballarà per tenir un COC oficialment reconegut per la comunitat olímpica internacional.

A la fira també hi tindrà presència la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona, que van ser un dels moments d’inflexió de Barcelona i Catalunya per projectar-se al futur i al món, i s’oferirà informació de les instal·lacions de l’Anella Olímpica de Barcelona com l’Estadi Olímpic Lluís Companys i el Palau Sant Jordi.

Un miler de delegacions
L’organització de la fira espera una assistència de més d’un miler de delegacions i persones influents del món de l’esport, a banda de 92 federacions internacionals. Serà una bona oportunitat perquè l’esport català, com a part molt activa de la societat catalana, expliqui que treballa per donar a conèixer els beneficis que la independència tindria pel sector i pel país: més recursos econòmics propis, seleccions reconegudes i la possibilitat de participar en Jocs Olímpics i Paralímpics, Mundials i competicions europees.

La Convenció SportAccord és l’esdeveniment anual més important del món de l’esport per facilitar la seva col·laboració i connexió, on participen representants de gairebé 100 federacions esportives internacionals, així com de comitès olímpics nacionals, ciutats i empreses que es dediquen al desenvolupament de l’esport. Sport Accord és l’associació internacional més potent després del CIO, perquè hi són totes les federacions internacionals, olímpiques i no olímpiques. Es va crear el 1999 i el 2003 va celebrar la primera convenció, la gran Fira de l’esport i el negoci de l’esport, que aquest 2017 es celebra a Aarhus (Dinamarca).