30.03.17

Prop del 70% dels catalans se sentirien orgullosos dels triomfs de Catalunya en competicions internacionals

Tan sols un 20% no sentiria els èxits de les seleccions catalanes, una situació que amb les espanyoles s’eleva fins al 30%

Un 67,2% de la població resident a Catalunya se sentiria orgullosa dels triomfs de les seleccions catalanes si aquestes competissin internacionalment en totes les disciplines esportives, mentre que tan sols el 20,3% n’estaria poc o gens orgullosa. Aquestes dades estan recollides en el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat que, segons ha explicat avui el seu director, Jordi Argelaguet, per primera vegada ha introduït aquesta pregunta. També s’ha consultat per la simpatia dels catalans pels principals equips de futbol i per les seleccions espanyoles, que compten amb poca o cap simpatia per part del 31,1% de la població. El sentiment contrari a Espanya supera en deu punts el que generarien les seleccions catalanes, malgrat que aquestes encara no han tingut la possibilitat de disputar ni eurocopes ni mundials.  Quan aquesta situació arribi, segur que incrementarà el percentatge d’adhesió cap a Catalunya i dispararà l’entusiasme cap al seu equip nacional, ja que certs sectors de la població que encara no ho han visualitzat, podran sentir l’emoció de sentir-se representats ens els principals tornejos.

Catalunya crea més adhesió
Tot responent la pregunta ‘Fins a quin punt se sent orgullós quan una selecció catalana realitza una bona actuació’, el 31,7% d’enquestats es declaren molt orgullosos si fan una bona actuació i un 35,5%, bastant orgullosos, mentre que un 20,3% està poc o gens orgullós, i a un 11,3% li és indiferent. Pel que fa a les seleccions espanyoles, un 22,3% se sent molt orgullós dels seus èxits i un 32,6% bastant orgullós, mentre que un 31,1% es mostra poc o gens orgullós, i a un 13,5% li és indiferent. El suport a les seleccions catalanes en comparació al que generen les espanyoles és superior tenint presents totes les comparatives, per bé que s’ha de recordar que els dos sentiments no són excloents. El 32,6% que se sent bastant orgullós pels èxits d’Espanya ho pot estar perquè no té l’alternativa catalana en la gran majoria d’esports, mentre que el 22,3% “molt orgullós” se’n pot sentir, en part, per la massiva presència de catalans en les convocatòries de les principals disciplines esportives.

Domni aclaparador del Barça
D’altra banda, pel que fa al suport als principals clubs de futbol, el 77,5% d’enquestats mostra més simpatia pel FC Barcelona, seguit pel Reial Madrid (10,4%) i el RCD Espanyol (3,6%). Davant la pregunta ‘A més d’aquest equip, sent simpatia per cap altre’, el 61,8% no tenen cap preferència per cap altre equip, mentre que hi ha un 6% que es decanten pel RCD Espanyol i un 4,8%, pel FC Barcelona. El baròmetre del CEO es basa en una mostra de 1.500 persones entrevistades del 6 al 21 de març i té un marge d’error del +/-2,53%.