29.03.17

Gerard Figueras: “Més activitat física implicarà més medallistes potencials de Catalunya als Jocs”

Catalunya tornarà a commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física amb un acte central a La Seu d’Urgell i múltiples activitats durant l’abril

“Si tenim més gent que de manera habitual practica activitat física, tindrem més campions potencials que algun dia podran posar-se medalles de Catalunya en el podi dels Jocs Olímpics”. Així de clar ha estat el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, durant la presentació dels actes previstos per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) 2017, que ha tingut lloc avui al Palau Robert de Barcelona. “Volem que aquesta celebració sigui l’inici d’una petita revolució de l’activitat física, que arrenqui des de les escoles, per tenir una societat més activa i més feliç”, ha afegit el secretari, que no ha dubtat a relacionar l’èxit d’aquest fenomen amb el futur esportiu del país.

 

Activitats durant tot l’abril
Aquesta edició tindrà com a lema “Gent Activa, Gent Feliç” i l’acte central serà a La Seu d’Urgell el dia 6 d’abril. Tot i això, durant tot el mes d’abril hi ha programades activitats arreu del territori. El Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport (SGE) de la Generalitat de Catalunya esperen superar la participació -més de 208.000 persones, 680 entitats implicades i mig miler d’esdeveniments registrats- del 2016, majoritàriament mitjançant caminades i activitats dirigides, per tal de deixar ben clars els beneficis de l’activitat física.

 

Una qüestió de salut
El sedentarisme “causa més de 3.000 morts a l’any a Catalunya i està vinculat a molts casos de càncer i diabetis”, ha alertat el secretari de Salut Pública, Dr. Joan Guix, que també ha participat en l’acte. Segons ha dit, l’OMS afirma que “la despesa sanitària anual d’una persona sedentària és de 150 a 300 euros superior a la d’una persona activa”. És per això que es recomana 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents, per a un major benestar físic i emocional.

 

La Seu d’Urgell, protagonista
A l’acte del Palau Robert també hi han participat el capità d’handbol del FC Barcelona, Victor Tomàs, i l’esportista paralímpic de tennis taula Jordi Morales, que han ratificat la relació directa entre cuidar-se i l’èxit esportiu. També és important l’alimentació, tal com ha explicat en la seva intervenció la cuinera Ada Parellada. Pel que fa a l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha explicat les activitats que tindran lloc al Rafting Parc (Parc Olímpic del Segre) el 6 d’abril i que estan dirigides als escolars de primària i secundària: atletisme, zumba, body combat, orientació i piragües, a banda de tallers d’escalada, slackline, bitlles catalanes, petanca, tir amb arc, malabars, coordinació, acrosport, freestyle, karate, hip hop, bàdminton i golf. A més, a les 9.45 hores, els 1.200 alumnes que prenen part en les activitats organitzades expressament pel DMAF faran una coreografia conjunta per ballar la cançó del club Super 3 “M’agrada l’esport”.

Les persones individuals i les entitats que així ho desitgin poden registrar les seves activitats i esdeveniments a través del següent enllaç: esport.gencat.cat/gentactiva. També es pot seguir la participació arreu de Catalunya a través del twitter @GentActiva i del facebook GentActiva amb l’etiqueta #gentactiva.