28.03.17

Els debats territorials sobre el Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport s’acosten a l’equador

Encara queden sis processos participatius on els agents esportius de tot el país poden aportar les seves inquietuds, idees i propostes

El Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, va acollir ahir el quart debat territorial dins del procés participatiu per a un Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport. Un document que ha de ser la base de la futura Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, pensada per a construir una societat més saludable i millorar l’alt rendiment esportiu però, a la vegada també, per deixar-ho tot preparat per al moment en què el país sigui independent. Amb anterioritat, ja s’havien portat a terme processos participatius equivalents a Tortosa, Tremp i Manresa que cada dilluns i dijous, començant per aquest mateix dijous i fins al 24 d’abril, tindran continuïtat, correlativament, a Vilanova i la Geltrú, Esplugues de Llobregat, Girona, Sant Adrià de Besòs, Lleida i Tarragona. Amb aquesta iniciativa, en el marc de les bases del Nou Model de Governança de l’Esport Català, la Secretaria General de l’Esport (SGE) vol recollir l’opinió de tots els actors del món de l’esport, ja siguin grans organitzacions, clubs, associacions o empreses o particulars. En cas de voler participar-hi, us podeu inscriure a algun dels debats territorials que resten programats a través d’aquest enllaç.

El debat territorial de Montmeló estava dirigit a les entitats esportives del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme i va comptar amb participants vinculats a clubs, consells esportius i serveis d’Esports d’Ajuntaments, entre altres tipus d’entitats. De la mateixa manera que en els anteriors processos participatius, els assistents van debatre per grups i van poder fer aportacions sobre els cinc àmbits del projecte: activitat física (promoció, prevenció i prescripció); coneixement (educació, formació i recerca); rendiment (detecció, tecnificació i alt nivell); economia (empresa, turisme i esdeveniments); i governança (organització, planificació i finançament). L’acte es va iniciar amb una introducció per part del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, que va explicar la finalitat per la qual la SGE ha iniciat aquest procés participatiu i les fases que el componen:

– la primera va tenir lloc al febrer i es va recollir l’opinió de les cinc grans organitzacions del sector de l’esport;

– la segona se centra en els deu debats territorials actuals;

– la tercera consistirà en un debat per cada àmbit del document;

– la quarta serà de redacció i consens del Pacte Nacional per l’Activitat Física i l’Esport;

– i, la darrera, conduirà a la signatura i l’aprovació del document.

 

PRÒXIMS DEBATS TERRITORIALS

Dijous 30 de març – Penedès
Lloc: Vilanova i la Geltrú. (Consell Comarcal Garraf. Masia d’en Cabanyes. Camí Ral, s/n)
Comarques: Anoia, Garraf i Alt Penedès.

Dilluns 3 d’abril – L’Hospitalet i Baix Llobregat
Lloc: Esplugues de Llobregat. Auditori Consell Català de l’Esport (c/ Sant Mateu, 37-47)
Comarques: Baix Llobregat i la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat.

Dijous 6 d’abril – Girona
Lloc: Girona. Edifici de la Generalitat. (Plaça Pompeu Fabra, 1).
Comarques: Gironès, Pla de l’Estany, La Selva, Alt Empordà, Baix Empordà, La Garrotxa, Ripollès i Cerdanya.

Dilluns 10 d’abril – Barcelona i Barcelonès Nord
Lloc: Sant Adrià de Besòs. (Biblioteca Sant Adrià, Plaça Guillermo Vidaña, s/n).
Ciutats: Barcelona, Sant Adrià, Santa Coloma i Badalona.

Dijous 20 d’abril – Pla de Lleida
Lloc: Lleida. Delegació del govern (C/ Lluis Companys, 1)
Comarques: Segrià, Garrigues, Urgell, Pla d’Urgell, Noguera i Segarra.

Dilluns 24 d’abril – Camp de Tarragona
Lloc: Tarragona. Complex Educatiu de Tarragona (Autovia Salou, s/n. La Laboral).
Comarques: Tarragonès, Priorat, Conca, Alt Camp, Baix Camp i Baix Penedès.

Resum de tot el procés, clic aquí.