22.03.17

Les entitats sobiranistes fan visible el procés polític a escala internacional en l’inici de la Volta Ciclista a Catalunya

Igualada per la Independència fa una crida per omplir d’estelades l’arribada de demà a la capital de l’Anoia

Les territorials de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural han estat molt actives durant l’inici de la 97a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. Un esdeveniment que es pot seguir en directe per televisió a 164 països i que, per tant, està representant una finestra immillorable per fer visible a escala internacional el procés polític en què està immers el país. Tant a Calella com a Banyoles, seus de la sortida i arribada de les dues primeres etapes, les entitats sobiranistes van repartir estelades i van mostrar pancartes gegants.

‘Love Democracy’ i ‘Independència’, amb lletres gegants
Durant el seu doble pas per la localitat maresmenca, els corredors i els espectadors van poder veure ben clarament el lema ‘Love Democracy‘, que ja va estar present al passeig de Lluís Companys de Barcelona el dia del judici a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. Va ser una iniciativa d’Òmnium Montnegre per reivindicar el dret a decidir del poble català. El 2014 ja havia col·locat una pancarta gegant amb el lema ‘És normal voler un país normal’. Per la seva banda, les assemblees locals de Maresme per la Independència van penjar una altra pancarta on es podia llegir ‘Catalonia, next european state’ i ‘Independència’. L’ANC Pla de l’Estany va prendre el testimoni en la contrarellotge de l’endemà, amb sortida i arribada a Banyoles, on la meta es va enfocar diverses vegades perquè cada equip arribava per separat.

Una nova oportunitat, demà a Igualada
En l’etapa d’avui, amb final a La Molina, també s’han pogut veure estelades a la zona de la meta i demà, tot coincidint amb l’arribada a Igualada, hi ha una crida de l’assemblea territorial de l’ANC per omplir d’estelades les proximitats de l’arribada a la capital de l’Anoia, a partir de les 16 h a l’avinguda de Barcelona amb Santa Teresa. El líder de la Volta és el nord-americà Tejay Van Garderen (BMC), mentre el primer català és Marc Soler (Movistar), sisè a un minut i deu segons.