20.03.17

Els catalans culminen una actuació històrica als oberts de Torremolinos i Gibraltar de dards

Carla Arimany es proclama campiona júnior a Gibraltar i es classifica per al Màsters Mundial d’aquest any

Els esportistes de la Federació Catalana de Dards (FCD), que durant tota la setmana van competir als oberts de Torremolinos i de Gibraltar, s’han endut un bon botí de resultats que invita a l’optimisme amb vista a la participació com a selecció en la Mediterranean Cup del maig. L’èxit més remarcable és de Carla Arimany (Olot), que dissabte es va proclamar campiona júnior del Gibratar Darts Open XIV 2017 i ha obtingut el passaport directe per al Màsters Mundial de Dards, el Winmau World Masters 2017, de la mateixa manera que els altres guanyadors individuals de la competició. Carla Arimany tot just havia debutat en un obert del circuit mundial dos dies abans, en el Torremolinos Open, de l’Organització Britànica de Dards (BDO), on va acreditar la 33a plaça absoluta. Ja a Gibraltar, va culminar un torneig excel·lent, tot derrotant en la final la jugadora local i defensora del títol Melàni Vileiro (2-0), cosa que la va convertir en la primera jugadora júnior de la FCD en guanyar un puntuable del rànquing mundial i, en conseqüència, classificar-se per al Màsters.

L’any anterior, el seu pare, Josep Arimany, havia estat subcampió a Gibraltar. En aquesta ocasió no ha pogut repetir l’èxit, per bé que tant ell com quatre companys més de la FCD van complir l’objectiu de sumar punts per al rànquing mundial de la WDF (Federació Mundial de Dards). Toni Muñoz (Palafrugell) va ser tercer -cosa que equival a 44 punts- en caure eliminat en les semifinals contra Biran Lokken (Bélgica), finalment campió. Raül Invernon (Manresa) i Toni Rodríguez (Terrassa) van ser 9ns i, per tant, van sumar 11 punts; mentre Javier Velasco Garcia i Josep Arimany van ser 17ns (6 punts per a cadascun). En canvi, en aquesta ocasió, Carles Arola, Òscar Vera i Lorena Calzada es van quedar sense puntuar.


Més èxits a Torremolinos

Al BDO Torremolinos Open 2017 havien arribat més èxits catalans. Entre ells, les victòries de Carles Arola (Calella) per parelles i en tripletes mixtes cegues, tot formant equip amb el belga Brian Løkken, i amb el gibraltareny Justin Broton i l’anglesa Antonia Haining, respectivament. En individuals, Arola va perdre el joc de desempat (3-4) contra el belga Sven Wens, que va acabar sent el campió, cosa que li va donar el 5è lloc final. Una posició, aquesta última, que també va acreditar Toni Rodríguez, després de caure a quarts contra el gibraltareny Dyson Parody (0-4). Per la seva banda, Josep Masnou va ser 9è en perdre el joc de desempat contra el 3r cap de sèrie, el neerlandès Carlo van Cleef, mentre Lorena Calzada (en la seva primera participació en un rànquing internacional) també va ser 9a després de caure contra Sara Roberts, jugadora anglesa que va acabar sent semifinalista. D’altra banda, Josep Arimany va ser tercer en tripleta mixta.