13.03.17

Els catalans tornen a brillar en la Pierra Menta d’esquí de muntanya

Els germans Cardona superen la classificació de l’any passat i Kilian Jornet és segon amb una parella inèdita

Els catalans van tornar a ser protagonistes en la Pierra Menta, la cursa d’esquí de muntanya més consolidada del món amb 32 edicions. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) hi va enviar una selecció de quatre esportistes que van formar dos equips diferents. Nil Cardona (CE Cerdanya Skimo Team) i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), amb un temps global d’11 hores 17 minuts, van aconseguir l’objectiu que s’havien proposat de tornar a entrar entre els deu primers i, amb la seva 7a plaça, van millorar la 9a de l’any passat. El seu millor moment va arribar en la tercera de les quatre etapes previstes, quan van ser 5ns. Per la seva banda, Jordi Alís (UE Urgellenca) i Joan Reyné (Ski Club Camprodon), components del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), es van quedar a només una posició del Top-20, que és la fita que s’havien plantejat. El seu temps acumulat va ser de 12 hores i 25 minuts.

 

Kilian Jornet acaba segon
Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) no va poder repetir la victòria de l’any anterior però el seu segon lloc té molt de mèrit, tenint present que la seva parella prevista, el francès Mathéo Jacquemoud, va ser baixa d’última hora i va competir amb Alexis Sévennec, que també s’havia quedat sense company. Els italians Matteo Eydallin i Damiano Lenzi, que arribaven amb un gran estat de forma, van ser els més ràpids per 14 minuts. En categoria femenina, Marta Riba (Club d’Esquí La Pobla de Segur), formant parella amb la francesa Valentine Fabre, va ser 5a, mentre Ares Izard (CE Lleida), amb Lula Martínez, va ser quinzena. Ja en júniors, els representants del CTEMC també van demostrar el seu bon nivell: Pau Coll (Ski Club Camprodon) i Aribau Portillo (AE Mountain Runners del Berguedà) van ser dotzens; Albert Artís (UEC Cornellà) i Joan Soler (AE Moutain Runners del Berguedà), 33ns; i Óscar Simó (La Molina Club d’Esports) i Narayan Macià (UE Vic), 36ns.

Fotos: Ton Massagué / FEEC