06.03.17

Definida la selecció catalana que participarà en la Mediterranean Cup de dards, el gran repte de la temporada

La competició implica el retorn de l’equip femení a l’escena internacional, absent des del 2012

El seleccionador de la Federació Catalana de Dards (FCD), Antoni Gragera, ha anunciat la llista d’esportistes convocats per representar Catalunya en la Mediterranean Cup 2017, la competició per equips més important que afrontarà la selecció aquesta temporada. La cita d’aquest any està organitzada per la Federació Francesa de Dards i tindrà lloc a Orgeval-Poissy, una localitat molt propera a París, del 17 al 20 de maig. Els escollits són els següents: Josep Arimany, Carles Arola, Daniel Carrasco, Rubén Ríos, Montse Boronat i Núria Plaza.

Un retorn molt esperat
Catalunya no convocava un conjunt femení des del 2012. El motiu és que, des del 2013, la federació mundial (WDF) va equipar la selecció femenina a la masculina, establint que tots els  equips havien de tenir quatre membres. La manca de jugadores i de recursos va obligar a posposar l’activitat internacional de les noies. La Mediterranean Cup era la competició ideal per a la represa d’aquesta activitat, ja que les seleccions consten de 4 homes i 2 dones. A més, la FCD ha aconseguit augmentar el nombre de noies federades després d’haver apostat fermament per aquesta qüestió. En aquesta competició en concret, els partits es juguen en gènere masculí i femení, per separat, i hi ha un campió per a cada categoria, d’acord al global de punts acumulat. La modalitat de joc per als homes és per equips, individuals i parelles; mentre que, per les dones, només se sumaran punts per parelles i de manera individual.

Rivals de molt prestigi
La Copa de la Mediterrània (Med Cup) és un torneig de dards que se celebra des de l’any 2000 al mes de maig, on participen les principals seleccions de dards dels països mediterranis que, a la vegada, són membres de la World Darts Federation (WDF): França, Xipre, Grècia, Malta, Turquia, Gibraltar o Rumania. Aquest any, Catalunya participará per primer cop després de rebre una invitació explícita, fruit del reconeixement per la bona trajectòria a escala internacional de la Federació Catalana de Dards. Des del 2011, quan va ser acceptada com a membre de la WDF, ha participat en tres Copes d’Europa i en dues Copes del Món, al marge de les constants presències internacionals dels esportistes catalans en competicions del circuit mundial.

Un equip potent
Antoni Gragera ha tingut en compte diversos criteris a l’hora de seleccionar l’equip que anirà a París. Carles Arola i Montse Boronat són els campions de Catalunya i participen en totes les competicions de la FCD: lliga regular, rànquings i nacionals. D’altra banda, Josep Arimany va ser subcampió l’any passat a l’Obert de Gibraltar, una competició puntuable per al rànquing mundial; i Daniel Carrasco milita a l’Aigüestoses Club de Dards de Sant Andreu de la Barca, actual campió de la Lliga Catalana Divisió d’Honor, de la Catalunya Cup i del Campionat de Catalunya de Clubs, al marge que, a escala individual, està liderant el rànquing Destí Winmau 2017, que classifica els millors per al Masters Mundial de Dards. Carrasco, Ríos, Boronat i Plaza debutaran en una competició internacional.

LA CONVOCATÒRIA:

JOSEP ARIMANY
Localitat:  Olot
Club: Club Dards Olot
Internacional amb la selecció: 1 vegada
Europe Cup 2016

CARLES AROLA
Localitat: Calella
Club: Piritoño, de Malgrat de Mar
Internacional: 3 vegades
Europe Cup 2014, World Cup 2015 i Europe Cup 2016

DANIEL CARRASCO
Localitat:  Pobla de Mafumet
Club: Club Dards Aigüestoses

RUBEN RIOS
Localitat: Terrassa
Club:  A.E. La Gota

MONTSE BORONAT
Localitat: Tarragona
Club: Club Dards Dardeo Jones

NÚRIA PLAZA
Localitat: Terrassa
Club:  CD Piritoño