20.02.17

La selecció catalana de futbol sala només sucumbeix contra França en els trams finals (2-0 i 3-2)

El seleccionador, Albert López, considera que l’experiència adquirida durant els dos amistosos serà molt valuosa en el futur

La selecció de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) va perdre els dos amistosos disputats a França aquest cap de setmana contra el combinat local. Els resultats (2-0 i 3-2) no fan justícia al bon joc de Catalunya durant el global dels partits, però sí que són significatius de l’ofici més gran dels francesos en els minuts decisius. Res greu tenint present que més de la meitat de la convocatòria d’Albert López estava pensada per començar a afrontar amb garanties l’europeu sub-20 del pròxim hivern. I sobretot perquè l’experiència acumulada a Saint Martin de Crau i a Lambesc només pot derivar en un aprenentatge valuosíssim en la gestió dels trams finals dels duels oficials que arribaran en el futur.

El primer partit va estar marcat per la igualtat i Catalunya hauria pogut arribar al descans amb avantatge si hagués aprofitat el doble penal de què va disposar per l’acumulació de cinc faltes dels francesos. Paradoxalment, els locals sí que van aprofitar la mateixa situació a la inversa i van establir l’1-0 quan només quedaven 2:24 per al final. La sentència de França es va fer realitat quan ja no hi havia temps de reacció, atès que el marcador reflectia 53 segons per a la conclusió de l’enfrontament.

Catalunya va encetar el segon duel amb ganes de demostrar que el 2-0 del dia anterior havia estat enganyós i va aconseguir el mateix resultat, però a favor seu, en menys de 12 minuts de joc. Adri Venteo i Mohamed el Hamri van ser els autors de les dianes visitants. França va reduir la diferència poc abans del descans (a 2:43) però els d’Albert López van mantenir la consistència fins que el cansament va començar a passar factura.

Mentre que els locals van canviar entre cinc i sis jugadors respecte al primer partit, els visitants no van poder comptar amb la participació de Joan Sobreroca i Faisal pels problemes físics que havien patit en el partit de dissabte. Això va deixar als catalans amb una rotació de només vuit jugadors. El 2-2 (de doble penal) es va consumar quan quedaven 5 minuts justos per al final i el 3-2, a 58 segons, després d’un servei de córner. Tot i això, els de López encara haurien pogut empatar en una situació de contraatac de dos jugadors contra el porter.

El seleccionador català, Albert López, qualifica l’experiència de “molt positiva” i troba normal que França estigués més encertat en la resolució dels partits tenint present que “la seva mitjana d’edat deu ser d’uns 30 anys” i que “a casa seva, han acabat pressionant més”. Malgrat que el destí dels amistosos ha acabat sent pràcticament “el mateix”, el tècnic es queda amb el rendiment de Catalunya, sobretot en el segon duel, on ha creat “més ocasions” que en el primer. “Teníem el dubte de si ens enduríem resultats contundents en contra i ha estat tot el contrari. Els més joves estaran més preparats per afrontar l’europeu sub-20, que és classificatori per al mundial de la categoria, l’any que ve a Colòmbia“, afegeix, fins al punt que veu alguns d’ells formant part de l’expedició que ha d’afrontar el mundial absolut del 2019.