15.02.17

El Comitè Olímpic de Catalunya incorpora 6 federacions com a nous membres de l’entitat

La primera junta del COC també crea una comissió per a modernitzar els Estatuts i adaptar-los a la legalitat vigent

El Comitè Executiu del Comitè Olímpic de Catalunya (COC) s’ha reunit aquesta tarda a la seu de l’associació, al Museu Colet de Barcelona, en la seva primera junta després de l’assemblea que el va reactivar. La sessió ha permès la incorporació de 6 nous membres al COC, tots ells federacions esportives que fins ara no en formaven part però que han sol·licitat el seu ingrés amb vista a aquesta nova etapa, prèvia a esdevenir una estructura d’estat. En concret són les següents: Federació Catalana de Futbol, Federació Catalana de Futbol Americà, Federació Catalana d’Halterofília, Federació Catalana de Coloms Missatgers, Federació Catalana de Pilota i Federació Catalana d’Esports per a perrsones Cegues i Deficients Visuals.

Aquestes federacions esportives s’afegeixen a la cinquantena que ja podien assistir a les futures assemblees amb veu i vot, juntament amb altres 16 entitats i persones individuals vinculades al món de l’esport, entre elles la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i la UFEC.

Uns Estatuts més moderns
La sessió del Comitè Executiu també ha aprovat la constitució d’una Comissió Estatutària que s’encarregui de la posada a punt i modernització dels Estatuts. Entre els objectius que hi ha marcats hi ha l’adaptació al vigent Codi Civil de Catalunya i a la Carta Olímpica. També s’actualitzarà la relació de càrrecs directius d’acord al que es va aprovar en l’última assemblea.

Pla d’accions en marxa
L’altre punt important de la reunió ha estat l’anàlisi de possibles accions a desenvolupar pel COC, d’acord als informes jurídics que s’han presentat prèviament. S’ha consensuat un calendari d’actuació concret per a complir els objectius reflectits en el programa de la candidatura única impulsada per la Secretaria General de l’Esport, la Plataforma Proseleccions Catalanes, i la Unió Esportiva de Federacions de Catalunya (UFEC). La meta és l’establiment de complicitats tant en l’àmbit internacional com intern català, a partir de la difusió dels avantatges de disposar d’un estat propi per a l’esport. És en aquest context que s’ha acordat sol·licitar la col·laboració d’antics esportistes olímpics.