10.02.17

El Catalunya-Holanda de futbol es jugaria la setmana del 29 de maig al 2 de juny

Andreu Subies, president de la FCF, confirma la data que ha proposat a la federació holandesa pel partit

La Federació Catalana de Futbol (FCF) fa temps que va darrere d’un partit internacional amb un rival d’alt nivell: el Catalunya-Holanda. Aquesta era la primera idea de la federació pel tradicional partit de Nadal, però les gestions no van arribar a bon port i al final es va jugar contra Tunísia. Ara, l’enfrontament ja té possible data i es jugaria la setmana del 29 de maig al 2 de juny, segons ha avançat el president de la FCF, Andreu Subies, al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio. El partit també serviria per homenatjar a Johan Cruyff.

Entre els handicaps de la celebració de l’esdeveniment hi ha la final de la Champions, que es disputarà el 3 de juny. Si el Barça arribés a la fita, els jugadors catalans del club blaugrana es perdrien el compromís de la selecció catalana. Els que sí estaran disponibles són els jugadors de l’Espanyol, que just la setmana abans fan un stage a la Xina però hi podran participar. La data, fora del calendari FIFA, també permetrà que jugadors catalans, no només de la Lliga espanyola sinó també de la Premier, puguin jugar amb el combinat absolut català.

La carta de petició ja ha estat enviada de forma oficial per la FCF i l’escenari del partit seria el Camp Nou. Si Holanda diu finalment que sí, es jugarà igualment sense els blaugrana si és que arriben a la final de la Champions. Segons Catalunya Ràdio, haurem d’esperar a finals de març per saber la resposta de la federació holandesa.