06.02.17

Triomfs de Sociats i Orgué en l’Open Internacional Foc de Neu de raquetes de neu

Eduard Hernández i Ragna Debats queden segons després de triomfar a Alemanya

Just Sociats (CN Terrassa) i Laura Orgué (Club d’Esquí de Fons Urgellet-Cerdanya) van ser els guanyadors de l’Open Internacional de raquetes de neu Foc de Neu, organitzat per l’Espot Esquí Club amb la col·laboració de l’Associació Fallaires d’Isil. La prova va comptar amb la participació dels components de la selecció catalana de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que just una setmana abans havien competit en l’Allgäu Vertical, a Alemanya. Precisament, els dos millors en aquella competició aquesta vegada es van haver de conformar amb la segona plaça: Eduard Hernández (AE Matxacuca), en la categoria masculina, i Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), en la femenina.

Un any més la prova, inclosa en el circuit d’opens internacionals, va comptar amb una participació massiva, de més de 300 atletes, que són els que van prendre la sortida al refugi El Fornet. Les fortes ratxes de vent matinals van obligar a l’organització a escurçar el circuit per motius de seguretat. Tot i això, les condicions de neu van seguir sent excel·lents, tal com es podrà veure dijous vinent (22.30 h) al programa Temps de Neu d’Esport3.

Pel que fa a la cursa, l’estratègia de Sociats va ser la dosificació, malgrat que en l’últim quilòmetre va haver de controlar la proximitat d’Hernández. La tercera posició la va aconseguir el guanyador del 2016, Agustí Roc (AE Matxacuca). En la categoria femenina, Laura Orgué va guanyar tot i calçar-se unes raquetes de neu per primera vegada en la seva carrera, i malgrat l’esforç del dia anterior en l’estatal de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya, on va ser campiona. Debats va entrar a pocs segons i Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida), es va classificar tercera.

Fotos: Ivan Torres / FEEC