06.02.17

Acció al Camp Nou a favor de l’acolliment de refugiats a Catalunya

La Plataforma ProSeleccions col·labora amb la campanya Casa Nostra Casa Vostra que demà farà un mosaic reivindicatiu al partit de Copa del Rei

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes col·labora amb la campanya Casa Nostra Casa Vostra que demà farà una acció al Camp Nou amb motiu del partit de tornada de la semifinal de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i l’Atlético de Madrid. L’acció consistirà a exhibir 4.500 cartolines de color blau cel a la segona graderia lateral, davant la tribuna presidencial, i una pancarta amb el lema “El 18 de febrer, tan se val d’on venim. Casa nostra, casa vostra. #VolemAcollir”. Es farà just quan surtin els jugadors al camp i soni l’himne abans que comenci el partit.

Amb aquesta reivindicació, Casa Nostra Casa Vostra vol mostrar el compromís de Catalunya amb l’acolliment i fer palès que en un camp on caben 100.000 persones, les 4.500 cartolines representen una taca molt petita. I és que, precisament, 4.500 és la xifra de refugiats que Catalunya podria acollir en els pròxims dos anys -segons la moció que va aprovar per unanimitat el ple del Parlament el mes de maig del 2016-. Amb la pancarta es fa una crida a la mobilització prevista a Barcelona pel pròxim dissabte 18 de febrer a favor de l’acollida de persones refugiades i migrants que sortirà a les 16 h des de la plaça Urquinaona i arribàra a la Plaça del Mar.

Casa Nostra Casa Vostra també organitza un gran concert al Palau Sant Jordi el pròxim dissabte 11 de febrer. El cartell és de luxe i serà la nit més esperada de la campanya que cridarà ben fort que “volem acollir refugiats i refugiades i totes aquelles persones que s’han vist obligades a fugir forçosament de casa seva, jugant-se la vida al Mar Mediterrani o en altres rutes”. L’espectacle estarà dirigit per la Fura dels Baus i, tot i que s’han exhaurit totes les entrades, podeu col·laborar amb donatius particulars. El concert es podrà seguir per TV3, Catalunya Ràdio, RAC1 i la Cadena Ser Catalunya.

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes s’ha sumat al manifest del moviment perquè les nostres institucions acullin a les persones refugiades i perquè considerem que l’esport s’ha d’implicar en la cohesió social en totes les seves formes i l’acollida és una d’elles. El text del manifest promou Catalunya com a terra d’inclusió, ja que, tot i que les competències d’asil són estatals, sí que té competències en polítiques d’acollida i podria aplicar mesures per millorar-les i enfortir-les des d’ara mateix. La campanya explica que més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa. Davant d’aquests fets, la Unió Europea i l’estat estanyol estan incomplint a hores d’ara els compromisos d’acollida.

Pots signar el manifest aquí!