02.02.17

L’elit catalana de les raquetes de neu disputa diumenge la Foc de Neu

L’Open Internacional coincidirà amb l’europeu de l’especialitat, on la participació de Catalunya no estava clara

La selecció catalana de raquetes de neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) disputarà aquest diumenge la vuitena edició de l’Open Internacional Foc de Neu, una cursa organitzada per l’Espot Esquí Club amb la col·laboració de l’Associació Fallaires d’Isil. La prova, que sortirà des dels voltants d’Alòs d’Isil, també obre el calendari de la Copa Catalana de Raquetes de Neu i inclou una raquetada no competitiva, que transcorrerà per un circuit més curt. Totes dues sortides seran des del refugi del Fornet. A les 10 h serà el torn dels participants en l’Open Internacional i la Copa Catalana i, un quart d’hora més tard, iniciaran el trajecte els participants en el circuit popular.

Està confirmada la participació dels membres de la selecció catalana que la setmana passada va excel·lir en l’Allgäu Vertical alemanya. En concret, hi haurà en la sortida Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà), Sílvia Leal (CE Pontsicà), Gabriel Crosas (CE de Torelló) i Just Sociats (CN Terrassa). També hi seran corredors de reconegut prestigi com ara Marc Toda (AE Matxacuca) o Laura Orgué (Club d’Esquí de Fons Urgellet-Cerdanya). En canvi, la participació internacional quedarà més reduïda del que és costum per la coincidència amb l’europeu d’Itàlia, que es va ajornar fa unes setmanes per falta de neu. En qualsevol cas, però, l’aposta de la FEEC per la prova pròpia era evident tenint present que, a més, aquest any està compromesa la participació com a Catalunya en les principals competicions del calendari, inclòs el mundial.

El recorregut consta de 10 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu, passant per els boscos de Bonabé, sempre per l’interior del Parc Natural de l’Alt Pirineu. El programa de TV3 Temps de Neu donarà cobertura a la prova, que el seleccionador, Just Sociats, augura espectacular per l’abundància de neu. La Foc de Neu és molt especial per a Sociats, ja que és el marc on l’any 2014 es va proclamar campió d’Europa per tercera vegada. La pròxima cita de la selecció de la FEEC serà la setmana següent, a la Caspolada italiana.