02.02.17

El Barcelona i el Farola disputen a Madrid la Copa d’Europa de clubs de tamborí indoor

La federació catalana és una de les tres que té garantida la participació de dos clubs tant en categoria masculina com femenina

Els equips masculí i femení del Barcelona Tamborí Club i del Farola Club Tamborí disputen des de divendres fins diumenge la Copa d’Europa de clubs de tamborí indoor a Madrid. En concret, les competicions tindran lloc en les localitats de Perales de Tajuña, Tielmes i Orusco de Tajuña. La federació catalana (FCT), juntament amb la italiana i la francesa, són les úniques que tenen garantida la participació de dos clubs en cadascuna de les dues categories, pel seu nivell esportiu i pel volum de fitxes. També és previst que els països organitzadors puguin presentar dos equips i, per aquest motiu, hi haurà dos representants espanyols al torneig masculí: el Madrid i el Rodeiro gallec. En la competició de noies, en canvi, Espanya només hi tindrà el Madrid Sur, de la mateixa manera que l’Oxford serà el representant anglès i el Löbtau Dresen, l’alemany. Entre els vuit àrbitres escollits per a la cita també hi haurà un català acreditat com a tal, Marc Satorra.

 

L’al·licient de representar Catalunya a Espanya

Els dos representants catalans femenins debutaran demà a les nou del matí: el Farola s’enfrontarà al Poussan francès i el Barcelona, al Madrid Sur. Un duel, aquest últim que, entre altres al·licients, destaca pel fet que cada equip hi participarà per una federació diferent, la dels seus respectius països. La mateixa situació es produirà durant el Farola-Madrid masculí de dos quarts d’onze, que arribarà just després del debut dels nois del Barcelona contra el Fallersleben alemany. Eric Lorente, jugador del Farola masculí, admet que afrontarà el duel contra el Madrid amb una motivació especial: “Poder representar el poble de Catalunya en aquest partit és un repte. Hem de demostrar la superioritat del tamborí català, tal com vam fer en l’últim campionat d’Espanya, que vam disputar com a invitats. A més, em fa molta gràcia que sonin Els Segadors abans del partit. És important pel país i pel procés”.

 

Tot i això, els objectius del Farola no s’acabaran aquí, ja que la seva voluntat és “superar el millor resultat de la història del tamborí català en una Copa d’Europa”, que Lorente recorda que “és la cinquena plaça”. Atès que l’equip arriba a la cita després de proclamar-se campió de la primera final de la Copa Catalunya, el jugador explica que arriben a la cita “amb molta moral” i, si aconsegueixen classificar-se per a les semifinals, no albiren cap altre horitzó que “intentar jugar la final”. Per ell, el gran favorit és el Cournonterral francès, amb la qual cosa serà clau classificar-se com a mínim com a segon de grup per aconseguir un encreuament de quarts de final assequible. L’altre rival al grup, al marge del Madrid, és el Ragussa italià.

Rivals molt diversos

Pel que fa al Barcelona masculí, forma part d’un grup de quatre equips, que completen el Florensac francès, l’Oxford anglès i l’anomenat Fallersleben alemany. Tot i no haver pogut guanyar la recent Copa Catalunya, la seva condició de vigent campió de lliga el converteix en un candidat solvent a brillar en les eliminatòries. Pel que fa al conjunt femení, que sí que es va imposar en la final del torneig del KO nacional, buscarà una plaça per a les eliminatòries pel títol contra el Tigliolese italià i el Madrid Sur espanyol. Per la seva banda, les noies del Farola jugaran contra al Poussan francès i a l’Oxford anglès. En el torneig femení, els dos millors primers de grup passaran directament a semifinals, mentre que l’altre campió s’enfrontarà al pitjor segon.

Més informació sobre el tamborí com a esport reconegut a la nostra pàgina web.

Fotos: Facebook de la Federació Catalana de Tamborí