01.02.17

Granollers acollirà la Copa Intercontinental de clubs de futbol sala del 2 al 7 de maig

El torneig aplegarà 16 equips de tots els continents inclòs el Ripoll, que serà el representant català

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Granollers ha estat l’escenari avui de l’acte de presentació de la Copa Intercontinental de clubs de futbol sala de lAMF (Associació Mundial de Futsal), que tindrà lloc a la capital del Vallès Oriental del 2 al 7 de maig. La competició se centrarà en dos equipaments de la ciutat: el Pavelló Municipal d’Esports, amb capacitat per a 1.000 espectadors, que acollirà la fase de classificació i la fase final; i el pavelló Can Bassa, per a mig miler, que, al marge de certs partits de la fase preliminar, acollirà tota la sèrie per decidir les places de la 9a a la 16a.

En total, el torneig aplegarà 16 equips de tots els continents i l’Escola de Futbol Sala Ripoll exercirà de representant català i d’amfitrió, atesa la seva condició de campió de la Supercopa nacional. En concret, els seus rivals seran els següents: Casa Magallanes (Argentina), Taz Santander (Colòmbia), Klup Curaçao (Curaçao), Vauvert Futsal (França), Sydney All-Stars (Austràlia), All-Stars USA (Estats Units), Glasgow United FS (Escòcia), Oslo IF (Noruega), Colorado Futsal (Brasil), El Chigre Ali13 (Euskadi), Team FAI (Índia), Dynamo Moscou (Rússia), Jave 33 (Uruguai), Kenitra Futsal (Marroc) i New Taipei Futsal (Taiwan).
Durant l’acte s’han descobert diversos detalls com ara el sistema de competició -quatre grups de quatre i els dos primers passen a quarts de final-, que el sorteig serà lliure -sense caps de sèrie ni restriccions geogràfiques-, o bé el fet que les entrades es posaran a la venda a escala mundial a través de Ticketmaster, encara que el Director de Promoció i Desenvolupament del futsal per l’AMF, Juan José Bernal, ja ha avançat que totes es podran adquirir “a un preu mòdic” perquè l’objectiu de l’AMF “no és fer negoci” i que l’organització farà tot el possible per tal que l’afició de Granollers i de tot Catalunya “hi pugui acudir amb facilitat”. Serà la primera edició de la Copa Intercontinental amb aquest format i la confiança en el seu èxit és tal que Euskadi ja s’ha postulat per acollir el torneig del 2018, en dates equivalents.

Un mundial de beneficis
L’impacte econòmic per a la ciutat serà evident, amb una previsió d’assistència de 192 jugadors i 32 tècnics que arrossegaran un total de 600 visitants. Si gasten entre 80 i 90 euros per persona, s’arribarà als 400.000 euros de despesa en benefici dels establiments de Granollers. “Quan ens vam fer la proposta entre el novembre de l’any passat, de seguida la vam recollir”, ha explicat el regidor d’Esports, Álvaro Ferrer, que ha mostrat la seva esperança que la Copa Intercontinental ajudi a “desenvolupar el futsal a la ciutat i més enllà”. Totalment convençut de l’aposta també s’ha mostrat l’alcalde, Josep Mayoral, que agraït la confiança en Granollers i ha recordat l’acreditada experiència organitzativa que té el municipi, a més de la seva capacitat hotelera: “Per aquelles dates també tindrem els grans premis de fórmula 1 i de motociclisme, la Granollers Cup d’handbol i el campionat d’Espanya júnior d’atletisme“, ha subratllat. També ha volgut incidir en la responsabilitat del club local Futbol Sala Can Bassa en l’arribada de la competició.


Granollers és ideal perquè no és ni massa gran ni massa petita i sempre ha cuidat molt els esports de sala, ja que és el bressol de l’handbol català”, ha recalcat el president de la federació catalana (FCFS), Daniel Vives, molt orgullós d’haver rebut l’encàrrec de l’organització per part de l’AMF. De fet, Balaguer també acollirà el mundial femení de seleccions durant la segona quinzena de novembre. “Per la primera edició de la Intercontinental era molt important apostar per un comitè organitzador de l’experiència de la Federació Catalana de Futbol Sala, amb una trajectòria de més de 30 anys, com també ho era lligar l’esdeveniment a la marca Catalunya, referència d’àmbit mundial i amb infraestructures immillorables”, ha puntualitzat Bernal. Finalment, el Cap de l’Àrea d’Alt Rendiment i Esport Federat de la Generalitat de Catalunya, Carles Giralt, ha parlat en nom del govern català i ha mostrat el compromís de l’executiu per esdeveniments internacionals com aquests perquè “donen projecció exterior al país”.