31.01.17

La nova llei de l’esport arribarà al juny

La Generalitat presenta el Nou Model de Governança de l’Esport Català i anuncia un Pacte Nacional per aglutinar tot el sector

Un canvi de paradigma per aconseguir una societat més saludable i més èxits esportius; un nou model de finançament; i un Pacte Nacional del món de l’Esport que prengui forma en una nova llei catalana del sector. Aquestes van ser les tres línies mestres que ahir va traçar el govern de la Generalitat en la presentació del Nou Model de Governança de l’Esport Català.

En un acte celebrat a l’INEFC a Barcelona, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, va explicar el nou model de l’esport català basat en “una societat més saludable on tothom practiqui activitat física” i “un país d’èxit esportiu per comparar-nos amb altres països del món”. Això implica un canvi de paradigma, segons Figueras, qui va afirmar que “l’activitat física i l’esport es convertiran en una política d’estat” i va proposar, per exemple, començar els canvis des de l’escola proposant una hora d’activitat física al dia, que els metges facin prescripció per fer exercici; identificar el talent esportiu a l’escola o incentivar la pràctica esportiva també a la universitat.

Pel que fa al model de finançament, el Secretari General va dir que el nou  model també disposaria d’un nou marc econòmic “amb fonts de finançament estables independents dels cicles polítics” i que “serà concertat”.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, va concloure l’acte anunciant un Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport basat en el diàleg i el consens i fet amb la participació de tot el sector perquè “ens estem preparant per decidir el futur col·lectiu i polític del país i l’esport formarà part de la columna central”. Segons el calendari anunciat, el Pacte s’aprovarà entre els mesos de maig i juny d’enguany i es transformarà en un Projecte de Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya.

Aquest és el calendari previst pel govern (fes clic a la imatge per ampliar-la):


Fotos de l’acte: Departament de la Presidència, Generalitat de Catalunya.