31.01.17

Euskadi s’imposa a Catalunya en els amistosos femenins de softbol

Les basques s’emporten dos dels tres partits disputats aquest cap de setmana a Barcelona i Viladecans

El softbol de la màxima categoria ha tornat a Catalunya. La Selecció Catalana Absoluta femenina va diputar aquest cap de setmana del 28 i 29 de gener una sèrie de partits amistosos que la van enfrontar a la selecció d’Euskadi. Es van disputar un total de 3 partits, dos d’ells el dissabte a la ciutat de Barcelona i l’altre a Viladecans.

Els enfrontaments van estar molt equilibrats i cap de les dues seleccions semblava afluixar davant de l’altra. Pel que fa a la jornada de dissabte, en el primer partit, que va començar a dos quarts de 12 del matí, l’equip local va ser el representant del País Basc, mentre que les catalanes van partir com a visitants. L’equip de Xavier Civit va començar fort, anotant en les primeres entrades, fruit de la bona feina ofensiva i algun error de les defensores. Finalment, tot i la tardana reacció de les locals, Catalunya va aconseguir guanyar el primer partit de la sèrie per un resultat de 3 a 5.

Just després de la finalització del primer partit, després d’un petit temps de descans per les jugadores, va començar el segon matx. A les 14 h va donar-se el “play ball” que iniciava el segon enfrontament, aquesta vegada amb la selecció catalana com a equip local. Aquest cop, però, van ser les basques les que van començar fort, anotant 4 carreres en el primer inning i, agafant així, la batuta del partit. Malgrat la força ofensiva de les locals, que van anotar 5 carreres en les últimes entrades, Euskadi va aconseguir la victòria per 5 carreres a 7, empatant així la sèrie d’amistosos.

Finalment, el partit que desempatava la sèrie va tenir lloc l’endemà al matí al camp de softbol de Viladecans. L’enfrontament va començar a les 10 del matí, amb l’equip dirigit per Civit com a local. L’inici del mateix va estar molt disputat, amb les dues primeres entrades sense carreres per cap dels dos bàndols. No va ser fins al tercer inning que les basques van prendre la iniciativa, anotant tres carreres. Finalment el marcador va ser de 7 a 0 per la selecció del País Basc, qui s’endú la sèrie de partits amistosos amb dues victòries i una derrota davant de la Selecció Catalana Absoluta de softbol.

Tot i les derrotes de la selecció Catalana, aquesta va demostrar que té un molt bon nivell i que està lluitant per poder competir a Europa i mostrar el seu potencial. La intenció de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol és que aquests no siguin els únics amistosos disputats i ja treballen perquè enguany es pugui seguir competint.

Fotografies: Federació Catalana de Beisbol i Softbol, Jordi Cortadella.