31.01.17

Catalunya demostra al Brasil com en pot ser de difícil guanyar-la (2-4)

La selecció de futbol sala se sobreposa a un inici abassegador dels visitants i millora la imatge de Granollers

Si la selecció catalana de futbol sala de la Federació Catalana de Futbol (FCF) va sortir satisfeta de la seva actuació a Granollers, on va perdre 0-4 contra el Brasil, avui a Sabadell ha pogut accentuar el seu orgull: per rendiment, pel fet d’haver aconseguit un resultat més ajustat (2-4) i per la seva capacitat de reacció. Els brasilers han sortit amb encara més intensitat sobre la pista i han estat capaços d’avançar-se per un inquietat 0-4 als 16 minuts de joc. A partir d’aquí, però, el conjunt de Santi Gea ha sabut trobar l’equilibri òptim entre solidesa defensiva i generació de joc, fins al punt de no només retallar molt significativament la diferència al parquet i al marcador, sinó també de buscar amb l’ambició pròpia d’un equip gran el gol que els hauria situat a un pas de la igualada. L’1-4 anotat pel capità Dani Salgado, només un minut després de la quarta diana visitant, ha estat el revulsiu que ha fet emergir tot un talent català. Una qualitat indiscutible, la del combinat local, que ja s’havia intuït durant tota la sèrie i que ha justificat plenament la presència de la verdeamarelha al nostre país per començar a prendre el pols a la seva nova etapa, amb PC a la banqueta.

Tot i que la primera ocasió ha estat de Dani Salgado, amb una rematada a fora al minut 3 del partit, una sortida en contraatac de Ferrao, just després, ha acabat amb el 0-1 de Gadeia. Esteban Cejudo, poc més tard, ha obligat el porter Thiago a lluir-se després d’un cop de cap d’esquena, però aquest ha estat el preludi de l’exhibició més significativa del Brasil, que ha fet gala d’una efectivitat única al món, amb gols de totes les factures: al minut 8, Fernandinho ha habilitat des de l’esquerra Matteus perquè marqui a plaer; al 13, Gadeia ha culminat, també des de l’esquerra, una jugada individual amb una canonada al pal curt; i, al 16, Dieguinho ha tornat a trobar el camí de la xarxa amb un tir des de la frontal de l’àrea. Els visitants, però, ja havien acumulat cinc faltes, i això ha permès a Dani Salgado disposar d’un doble penal, que no ha malbaratat. La diana de l’1-4 ha suposat una autèntica catarsi dels catalans, que haurien pogut tornar a marcar abans del descans amb noves accions del mateix capità, de Carlos Corvo i de Cejudo.

La segona part ha començat molt bé per a Catalunya, amb un llançament de falta molt potent de Cejudo que ha doblegat les mans del porter visitant. El 2-4 no ha fet més que fer créixer els dos equips en intensitat i s’han viscut minuts molt vistosos, encara que sorprenentment sense més gols, tenint present que tant els de Gea com els de PC no han tardat a arribar a les cinc faltes. Especialment destacable ha estat l’actuació del porter local Joan Miñano, amb diverses aturades impossibles que han mantingut viu el somni català. Jordi Campoy ha tingut el tercer en les seves botes però el seu xut se n’ha anat fregant el pal. A dos minuts per al final, els locals han començat a jugar amb el porter-jugador però el marcador ja ha estat inamovible. El que sí que ha crescut progressivament és la il·lusió dels jugadors de la selecció i de l’entusiasta afició que ha omplert el Pavelló Municipal Sabadell Nord. Tots ells s’han guanyat el dret d’imaginar fins a quin punt seria competitiva Catalunya en una competició internacional oficial com el mundial.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA: Dídac Plana, Roger Serrano, Sergio Sierra, Dani Salgado i Carlos Corvo -cinc inicial-; Joan Miñano (ps), Esteban Cejudo, Jordi Campoy, Albert Segura, Héctor Albadalejo, Juan Carlos López, Javi Rangel i Oriol Miquel.

BRASIL: Thiago de Melo, Dyego Henrique, Carlos Vagner “Ferrao”, Fabricio Bastezini “Gadeia” i Rafael Franca -cinc inicial-; Eder Luan, Matteus Reinaldi, Daniel Shiraishi, Marcênio Ribeiro, Diego Henrique De Abreu “Dieguinho”, Fernando Nascimento “Fernandinho”, Bruno Taffy, Leonardo Gugiel i Jean Pierre Guisel.

Gols: 0-1, Gadeia (4′); 0-2, Matteus (8′); 0-3, Gadeia (13′); 0-4, Dieguinho (16′); 1-4, Dani Salgado (17′); 2-4, Cejudo (23′).

Àrbitres: Francesc Garcia-Donas Salvador, Sergio Mamolar Calvo, Roberto Mamolar Calvo i Montserrat Llamazares Vázquez.

Assistència: 1.217 espectadors.

Fotos: Federació Catalana de Futbol (FCF)