30.01.17

El CK Montcada es queda a un pas del bronze en el seu debut europeu

El KC Barcelona acaba en 6è lloc després de no poder donar continuïtat al triomf inicial

El Club Korfbal Montcada es va convertir en l’indiscutible equip revelació de l’Europa Shield 2017 que es va disputar aquest cap de setmana a Portugal. Tot i ser debutant en les competicions continentals, els vallesans van aconseguir la quarta plaça i es van quedar a un sol pas de pujar al podi, ja que, en la final de consolació, van mantenir la igualtat fins al 13-13 que hi havia a cinc minuts per a la conclusió, quan dos penals van decantar la balança. Al final, el CRC Quinta Dos Lombos va obtenir la medalla de bronze tot fent coincidint el seu màxim avantatge amb el xiulet final (18-14). Abans, en la semifinal, els homes de David Rúa havien caigut contra els futurs campions, el Bec Korfball Club anglès, per un enganyós 7-17, tenint present el resultat al descans (5-6).

 

La gesta del Montcada es va centrar en la jornada de dissabte, quan van obtenir dues victòries consecutives, contra el Pegasus alemany (13-15) i el Ceské Budejovice txec (12-15), que van compensar la derrota inicial de divendres enfront del Lombos (20-6). La comparació d’aquest resultat amb el del partit pel tercer i quart lloc, entre els mateixos equips, és prou significativa de l’evolució experimentada pel conjunt del Vallès Occidental. Aitor Sierra, amb 13 gols, i Albert Barull, amb 11, van ser els màxims anotadors dels de Rúa durant el torneig.

 

Pel que fa a l’altre representant català, el Korfbal Club Barcelona, no va poder defensar el títol obtingut el 2016 i es va haver de conformar amb la sisena plaça, després de no haver pogut donar continuïtat al triomf inicial contra els amfitrions del Carnaxide (18-14). Les seves opcions de classificació es van comprometre amb la derrota de dissabte al matí contra el Schweriner alemany (15-18), ja que el següent rival era el vigent subcampió de la competició, el Bec anglès, que es va prendre la revenja de la final de l’any passat (17-19) gràcies a l’administració de l’avantatge adquirit durant la primera meitat (7-11). El Schweriner i el Bec són els dos equips que van disputar la final. Ja diumenge al migdia, els jugadors de Dani Vidanya van perdre en el duel directe pel cinquè lloc contra els altres alemanys de la competició, el Pegasus Rommerscheid (18-13). Javier Navarro, amb 18 gols, va ser el segon màxim encistellador d’aquesta edició de l’Europa Shield i Berta Alomà, l’anotadora més efectiva amb 12 dianes.