29.01.17

El Brasil recorre a tot el seu talent per derrotar Catalunya a Granollers (0-4)

Els homes de Santi Gea creen diverses ocasions i dimarts a Sabadell tindran una nova oportunitat de retallar diferències

La selecció brasilera de futbol sala ha obtingut una contundent victòria contra Catalunya (0-4) en el partit internacional amistós disputat aquesta tarda al Palau d’Esports de Granollers. La verdeamarelha, que inicia una nova etapa sota les ordres del tècnic que la va portar al pentacampionat mundial, PC de Oliveira, s’ha pres l’enfrontament amb una seriositat absoluta i ha espremut tot el seu talent en atac i en defensa, sense oferir cap concessió. És per aquest motiu que s’ha de posar en relleu el rendiment mostrat pel combinat que dirigeix Santi Gea, que en cap moment ha abaixat els braços i només li ha faltat un xic de sort per intimidar més en el marcador. Sobretot en els últims minuts de la primera part, quan ha estavellat dues pilotes al pal. La conclusió més positiva, al marge del magnífic ambient que s’ha viscut a les graderies, és que la selecció catalana ha fet un pas de gegant en la seva experiència contra els gegants del futbol sala internacional. Dimarts (21.30 h), al Pavelló Municipal Sabadell Nord, ja tindrà la següent oportunitat de ratificar l’innegable aprenentatge adquirit, i l’afició podrà seguir somiant amb el futur rendiment en europeus i mundials tenint presents, a més, les destacades baixes que presenta la convocatòria catalana.

Els primers minuts han estat de clar domini del Brasil i el porter Dídac Plana no ha tardat a haver-se de lluir a tirs de Dyego i Gadeia. Aquest setge a l’àrea catalana s’ha traduït en el 0-1 als tres minuts, després d’una magnífica acció individual del pivot blaugrana Ferrao que ha culminat al primer pal amb l’esquerra. La rèplica catalana ha arribat de seguida, amb un xut massa creuat de Sepe, una aturada de Thiago sobre Jordi Campoy i un cop de cap de Dani Salgado. L’equip de Santi Gea mostrava una bona capacitat al contraatac però també patia davant de les individualitats visitants, capaces d’inquietar Plana a través de les botes de Daniel i Ferrao. Aquest últim ha establert el 0-2, d’oportunisme, tot aprofitant una bona acció del seu company al Barça Dyego, i la diferència encara hauria estat major si Rafael no hagués enviat una canonada al travesser. Però Catalunya ha reaccionat amb força just abans del descans, i hauria pogut tornar a entrar en el partit si un xut de Sepe no hagués anat a la base de la fusta i un altre de Carlos Corvo, al pal llarg.

Amb aquests dos precedents tan recents, el Brasil ha afrontat la segona meitat de manera més cerebral, tot intentant tapar qualsevol escletxa en defensa i tot aprofitant la seva velocitat de transició després de qualsevol pilota recuperada. De fet, els dos gols de Taffy han arribat després de sengles pèrdues de pilota al mig del camp de Catalunya, la segona quan ja jugava -els últims cinc minuts- amb el porter-jugador sobre la pista. Això sí, en joc posicional, totes les ocasions del conjunt visitant sempre tenien una rèplica catalana, i Dani Salgado, Esteban Cejudo i Juan Carlos López -en una acció de fe que ha acabat amb una rematada sense angle- s’han tornat a quedar força a prop de marcar. Ja amb el 0-4, Salgado hauria pogut fer justícia -amb la diana de l’honor- si la seva vaselina no hagués marxat per mil·límetres, però els homes de PC no estaven disposats a facilitar res. Fins i tot, haurien pogut anotar el 0-5 si Roger Serrano, amb l’espatlla, no hagués tret una pilota de sota els pals.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA: Dídac Plana, Roger Serrano, Sepe, Dani Salgado i Carlos Corvo -cinc inicial-; Esteban Cejudo, Jordi Campoy, Oussama Chefraou, Albert Segura, Héctor Albadalejo, Juan Carlos López, Javi Rangel, Joan Miñano i Oriol Miquel.

BRASIL: Thiago de Melo, Dyego Henrique, Carlos Vagner Ferrao, Fabricio Bastezini Gadeia i Rafael Franca -cinc inicial-; Eder Luan, Matteus Reinaldi, Daniel Shiraishi, Marcênio Ribeiro, Diego Henrique De Abreu, Fernando Nascimento i Bruno Taffy.

Gols: 0-1, Ferrao (3′); 0-2, Ferrao (13′); 0-3, Bruno Taffy (25′); 0-4, Bruno Taffy (38′) .

Àrbitres: Alberto Centeno Bono, Jordi Centeno Bono i Enrique Blázquez Sierra.

Incidències: 5.011 espectadors al Palau d’Esports de Granollers. Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol, i José Miguel Calle, director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, han lliurat al Brasil el trofeu de guanyador del partit.

Fotos: Svetlana Akimova