26.01.17

Els clubs catalans de korfbal aspiren a seguir fent història en l’Europa Shield de Portugal

El Barcelona defensa el títol i el Montcada afronta el seu debut continental en substitució del SZAC Budapest

La localitat portuguesa d’Odivelas, al districte de Lisboa, acull de divendres a diumenge la 16a edició de l’Europa Shield de korfbal, la segona competició europea de clubs en importància. Absents els equips d’Holanda i de Bèlgica -que han dominat totes les finals del torneig més important, l’Europa Cup-, els equips catalans ja fa temps que són protagonistes, amb cinc títols i tres subcampionats en nou anys. L’últim en aixecar el trofeu va ser el Korfbal Club Barcelona -fa poc més d’un any a Castrop-Rauxel (Alemanya)-, que aquest 2017 tornarà a ser entre els participants i, com no podia ser d’una altra manera, ambicionarà repetir. Tot i això, qui també aspira a fer història és el de CK Montcada, i de fet ja la farà demà a les 20.45 h, que és l’hora del seu debut. Participa per primera vegada en una competició continental de korfbal i, malgrat que el seu objectiu no és un altre que “guanyar experiència internacional”, i que ha tingut menys temps que la resta per preparar el viatge -fa un parell de mesos que va saber que substituïa el 1908 SZAC Budapest hongarès-, compta amb l’avantatge de no tenir cap tipus de pressió.

“Coincideix que ens arriba en un moment que estem treballant bé i com considerem que l’equip que viatjarà a Lisboa podrà estar a l’altura del torneig”, assegura l’entrenador dels vallesans, David Rúa, en declaracions al web de la Federació Catalana de Korfbal, on també confessa que no van dubtar ni un moment a acceptar la proposta de la federació internacional (IKF): “Els jugadors la van rebre amb il·lusió i per això vam considerar que seria bo aprofitar-la”. L’equip és tercer a la classificació de la lliga catalana tot i haver disputat un partit menys i, precisament contra el Barcelona, va fer gala del meteòric ascens de nivell que està protagonitzant els últims anys -el club es va fundar el 2010-, ja que es va quedar a un pas de la sorpresa -va caure 27-29, just al final-. Els seus rivals en el grup A seran l’SG Pegasus Rommerscheid 1991 eV (Alemanya), el CRC Quinta Dos Lombos (Portugal) i el KCC Sokol Cescé Budejovice (República Txeca).

Pel que fa al Barcelona, el seu tècnic, Dani Vidanya, té clar que ha d’anar a totes: “Hem d’intentar tornar a ser campions com l’any passat, jugar al mateix nivell i aprendre”. Això sí, anant pas a pas i donant importància a cada partit. Moltes especialment el primer (19.40 h), contra els amfitrions del Clube Carnaxde Cultura e Desporto, que “marcarà les sensacions” de tot el torneig. Un altre rival dur serà el de dissabte al migdia (15 h), el Bec Korfball Club anglès, que és contra qui els de la capital catalana van guanyar l’última final (14-13). L’altre contrincant del grup B (dissabte, 9.45 h), és el Schweriner Korfbal Club (Alemanya). Tots els horaris es poden consultar al web de l’IFK i els partits es podran seguir en directe al portal www.worldkorfball.org.