26.01.17

Catalunya anhela impressionar el Brasil i bona part del món

Els partits de futbol sala de Granollers i Sabadell es podran seguir per televisió a tot Llatinoamèrica i als Estats Units

No és cap secret que el model de disputar només amistosos està esgotat i que Catalunya necessita la independència per poder disputar competicions internacionals en totes les modalitats esportives. L’expectació pels dos duels de futbol sala de diumenge i dimarts contra el Brasil, però, destaca pel damunt de qualsevol altre format recent d’enfrontament no oficial.

Els partits de Granollers (diumenge, 17 h) i Sabadell (dimarts, 21.30 h) sobresurten per la qualitat del rival i per la repercussió televisiva que tindran a diversos indrets del planeta. El canal esportiu de la companyia brasilera Globo TV, Sport TV, efectuarà un gran desplegament tècnic per retransmetre en directe tots dos enfrontaments, que tindran una audiència potencial de 40 milions de persones al país del rival de la selecció catalana. A més, Terra.com els emetrà en streaming i donarà cobertura a tot Llatinoamèrica i els Estats Units. “Ja s’està veient a les xarxes socials. És data FIFA però del que més es parla és del Catalunya-Brasil“, ha afirmat el capità català, Dani Salgado, en una entrevista a la Federació Catalana de Futbol (FCF).

A Catalunya, com no podia ser d’una altra manera, els dos duels contra el Brasil també estan generant una atenció especial. Es podran seguir en directe per la Televisió de Catalunya (Esport3) i les entrades disponibles -que estaven dirigides exclusivament als clubs de la FCF– es van exhaurir en un temps rècord. D’aquesta manera, la federació catalana espera que s’ompli l’aforament tant del Palau d’Esports de Granollers (5.100 localitats) com del Pavelló Municipal Nord de Sabadell (1.369). Si vols assistir al duel de diumenge, encara hi ets a temps. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes sortejarà demà divendres deu entrades dobles per al primer dels dos Catalunya-Brasil, que posarà un trofeu -basat en el disseny del de les copes Catalunya– en joc.

Il·lusió màxima a l’equip

“Jo he tingut l’oportunitat d’enfrontar-me a ells en altres ocasions però la veritat és que jugar amb la selecció catalana contra un combinat com és Brasil suposa una il·lusió enorme. No cada dia pots jugar contra una selecció campiona de tot i sobretot jo estic contentíssim d’entrar en aquesta convocatòria”, ha destacat Salgado en la mateixa entrevista, molt en la mateixa línia del que va dir el seleccionador, Santi Gea, en l’acte presentació dels dos partits, que va tenir lloc dilluns: “És una fita importantíssima jugar contra el Brasil amb la selecció catalana. Això és un treball de tot l’equip. Amb el Barça he aconseguit l’ascens a Primera Divisió i he jugat diversos partits de play-off però, particularment, són els dos partits més importants i d’aquells que marquen la història del futbol sala català“.

Si els dos líders naturals -capità i seleccionador- del combinat català presenten aquest grau de motivació, és fàcil imaginar el que poden tenir debutants com Oriol Miquel i Esteban Cejudo, de la mateixa manera que Oussama. Tots ells, campions en categories inferiors que arriben als partits contra el Brasil amb l’objectiu d’establir-se definitivament amb la selecció absoluta. I és que el factor anímic pot ser més decisiu que en altres ocasions. Si la voluntat de fer història serà el millor antídot a les baixes d’Adolfo Fernández, Marc Tolrà, José Ruiz o Eric Martel -“durant el partit pot passar qualsevol cosa però nosaltres ho deixarem tot a la pista”, afirma Salgado-, el Brasil també sortirà a totes: estrena nou seleccionador, PC de Oliveira; els jugadors de camp -que militen en la seva totalitat a Europa– es voldran començar a guanyar el lloc per sobre dels que disputen la lliga del seu país; i té ganes de començar a oblidar des de ja mateix la decepció de l’últim mundial, on no va passar de la desena plaça.

“Jo crec que ells faran el seu futbol sala, el seu futbol atrevit, divertit, amb moltes individualitats, i crec que no es relaxaran ni una mica”, adverteix Salgado que, malgrat tot, no perd ni un xic de confiança: “Nosaltres competirem bé. Juguem aquí, a Granollers i a Sabadell, amb la nostra gent, i això ens farà encara més forts”. Una visió optimista que segueix coincidint amb la de Gea, que es basa per argumentar-ho en la solidesa del projecte català: “Fa quatre anys que sóc aquí i sé com s’està competint. La selecció ha estat campiona al Japó, ha anat a Romania, i ha derrotat una Hongria -fa mig any- a la qual Espanya li va costar guanyar. Tot plegat, tenint present que no podem treballar tot el que podríem treballar”, afegeix, basant-se en l’escassedat d’entrenaments que ofereix el calendari. I és que aquest és un altre factor que s’haurà de desafiar: mentre el Brasil ja fa tota la setmana que s’està exercitant a la ciutat esportiva del Barça -amb una sessió a Esparreguera, a la foto-, Catalunya centrarà bona part del seu treball físic, tècnic i tàctic en l’entrenament previst demà divendres.

 

Fotos 2 i 5: FCF