25.01.17

El millor partit per Barcelona és un Catalunya – Espanya

La proposta de la capital catalana per acollir un partit d’Espanya només té sentit si és contra la selecció catalana d’amfitriona

Davant les informacions aparegudes als mitjans de comunicació segons les quals l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat converses informals amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) perquè la seva selecció jugui un partit a la ciutat, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes fa arribar una proposta a les autoritats municipals.

La Plataforma creu que l’únic partit que té sentit ara mateix a la capital catalana seria un Catalunya-Espanya. Aquest enfrontament reforçaria la idea de la Barcelona olímpica i solidària, uns valors molt arrelats a la ciutat. A més a més, la Federació Catalana de Futbol hauria d’exercir com a amfitriona i convidar els nostres veïns a una festa del futbol a casa nostra, que implicaria un èxit de públic impossible de superar amb qualsevol altra proposta que inclogués únicament la selecció espanyola.

També volem remarcar que seria absurd que Barcelona acollís un partit de la selecció espanyola contra qualsevol altre rival. La RFEF sempre ha estat en contra que la selecció catalana pugui competir en l’àmbit internacional. Fins i tot, ha sabotejat encontres amistosos en data FIFA com el que es va voler celebrar davant dels Estats Units el 2007. Permetre que la selecció espanyola jugui a Barcelona és legitimar aquest veto permanent a Catalunya.