23.01.17

Santi Gea presenta una convocatòria de “gran nivell” per afrontar els dos partits contra el Brasil

El seleccionador català de futbol sala vol “donar espectacle” a Granollers i Sabadell malgrat les baixes

Els seleccionadors de futbol sala de Catalunya i del Brasil han donat a conèixer avui la convocatòria completa dels jugadors que disputaran els dos partits amistosos previstos els dies 29 (Granollers) 31 de gener (Sabadell). El primer dels dos duels implicarà la lluita per un trofeu, que també s’ha presentat durant l’acte celebrat a la seu de la Federació Catalana de Futbol (FCF).Tots dos enfrontaments seran retransmesos en directe per Esport3.

El responsable tècnic de la selecció catalana, Santi Gea, no amaga que hauria preferit no tenir tantes baixes per lesió i per la presència de Marc Tolrà i Adolfo amb el combinat espanyol: “M’agradaria poder comptar amb tots els jugadors per veure quin és el potencial real que té Catalunya“, ha declarat. Tot i això, es mostra convençut que el bloc que ha reunit serà capaç de plantar cara a la pentacampiona del món: “Estic molt content de la trajectòria de la selecció catalana, que actualment té capacitat per estar entre les millors del món. Afortunadament tenim molts jugadors de gran nivell i no ha estat fàcil poder fer la convocatòria. Les lesions i les baixes també ens permeten apostar pels jugadors que estan pujant. Tenim assegurat el futur i, com que la majoria de jugadors són de caràcter ofensiu, volem donar espectacle tant a Granollers com a Sabadell“.

Els escollits són els següents: Els porters Dídac Plana (Jaén) i Joan Miñano (Burela); els tanques Juan Carlos López (Castelldefels) i Oriol Miquel (Barça B); els ales Sepe i Carlos Corvo (Catgas), Roger Serrano (Barça), Esteban Cejudo (Peníscola) i Albert Segura (Càller); i els ala-pivots: Oussama (Aspil Vidal), Jordi Campoy (Jaén), Héctor Albadalejo (Pesaro), i Javi Rangel i Dani Salgado (Catgas). Tots han merescut l’elogi de Gea, entre ells Dídac, de qui ha dit que està “entre els 10 millors porters del món”; Miquel, Cejudo o Oussama, dels quals ha recordat que “són campions en categories inferiors”; Sepe -“el motor de l’equip”-, Corvo -“imparable en carrera”-, Serrano -“espectacle”- o “l’incombustible” Dani Salgado.

Un Brasil en reconstrucció

Pel que fa al Brasil, el seleccionador Paulo César de Oliveira, PC, ha destacat que la convocatòria està composta íntegrament per jugadors que militen a Europa -amb l’excepció dels dos porters- però també que perfectament podria ser la llista que s’emportés a un mundial: “També hi ha el bloc de futbolistes que militen al Brasil i volem que estiguin en competència entre ells. Si els jugadors que juguen a Portugal, Espanya o Rússia estan millor abans d’una gran competició, serà els que m’emportaré”. Per ell, “és un honor ser a Catalunya per jugar aquests partits en un moment de reconstrucció de la nostra selecció”, s’ha mostrat molt agraït a la federació catalana per haver-li facilitat durant aquests dies “l’estructura d’entrenament del Barça, que és la millor del món”; i afirma que la motivació serà màxima: “Estem començant de zero perquè hem estat negligents amb tot el que hem fet fins al mundial de Colòmbia. Ser pentacampions del món no té gens d’importància ara perquè la selecció del Brasil, avui dia, és la desena del planeta. Estem buscant que la selecció tingui una cara i és molt positiu ser aquí per poder disputar uns bons enfrontaments”.

Aquesta és la convocatòria de PC: Els porters Tiago (Magnus) i Gugiel (Joaçaba); Ferrao i Dyego (Barça); Rafael, Daniel, Gadeia i Taffy (Inter Movistar); Pito i Matteus (El Pozo Múrcia); Dieguinho (Sporting Lisboa); Fernandinho (Dinamo de Moscou); Marcenio (Ugra Gazprom); i Eder (Palma). Pel seleccionador brasiler, és important seguir comptant amb bicampions del món com Tiago, Rafael o Fernandinho; recuperar absents al mundial de Colòmbia com Daniel; i, a la vegada, donar pas a joves valors com ara Pito o Matteus Reinaldi.

En l’acte hi han assistit, entre altres personalitats, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, que ha assegurat “que és una molt bona oportunitat per mesurar-nos amb una de les millors, per no dir la millor, selecció del món.”; i l’amfitrió, el president de la FCF, Andreu Subies, que ha dit que “poder portar el Brasil a Catalunya, a Granollers i a Sabadell, és un premi a la feina feta, al treball i a la constància”. Ells dos, i el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala (LCFS) de la FCF, José Miguel Calle; el president de la Confederació Brasilera de Futbol Sala (CBFS), Marcos Madeira; el seu vicepresident, Ney Oliveira; el cap de servei d’esports de l’Ajuntament de Granollers, Jordi Romea; i els seleccionadors de Catalunya, Santi Gea, i del Brasil, PC de Oliveira, han conclòs la presentació tot protagonitzant un intercanvi de les samarretes oficials de les dues seleccions.