20.01.17

“Catalunya quedaria entre les quatre primeres d’Europa i vuit del món en futbol sala”

El seleccionador, Santi Gea, expressa el seu desig de poder competir oficialment pocs dies abans de jugar contra el Brasil

En una entrevista a la Federació Catalana de Futbol (FCF), el seleccionador català de futbol sala, Santi Gea, s’ha referit explícitament al nivell de Catalunya en aquesta modalitat esportiva a les portes de disputar dos amistosos contra el Brasil (29 i 31 de gener): “Si em pregunteu si tenim nivell per poder competir a escala europea o mundial, diré que evidentment que sí. Alguna vegada m’han dit que em mulli, i crec que dins d’Europa quedaríem entre les quatre primeres seleccions, i al món, entre les vuit primeres. A més, cada vegada estan sortint més jugadors catalans que disputen competicions importants i que estan arribant a grans nivells”. També ha expressat el seu desig de poder competir oficialment en el futur, per bé que ha recordat que aquesta possibilitat s’escapa de l’àmbit merament esportiu: “És molt agosarat, però tant de bo que alguna vegada Catalunya pogués competir en l’àmbit mundial. No sé si és l’objectiu, si és una fita, perquè hi ha coses que no depenen de nosaltres”.

Sobre les possibilitats d’èxit en els dos duels contra la verdeamarelha, a Granollers i Sabadell, veu els seus homes capacitats per “plantar cara”, ja que “el talent del jugador català s’assembla molt al que és l’estil o la forma de jugar de Brasil“. Tot i això, alerta que tot seria molt més fàcil si no fos per les baixes: “És cert que tenim molt bons jugadors i que tots els que convoquem són de primer nivell, però n’hi ha uns quants que estan lesionats i d’altres que no poden venir perquè estan amb la selecció espanyola, com ara Marc Tolrà i Adolfo Fernández, que són dues peces fixes. Jose Ruiz, que també és un jugador contrastat que juga a Itàlia, està lesionat, així com l’Eric Martel i l’Àlex Verdejo“. Malgrat tot, però, confia a fer una bona preparació durant la setmana que ve: “Tenim dissenyades tres sessions d’entrenament abans del primer partit. A partir d’aquí, el que farem serà el que ja tenim treballat els últims anys amb la selecció catalana, que és la idea de joc defensiva i ofensiva per recordar quatre coses. El dissabte, que és el dia abans del partit, repassarem una mica tot el tema d’estratègia”.

El Brasil tot just enceta un projecte nou i això evitarà que Gea en pugui fer un estudi gaire exhaustiu. Per ell, la primera clau és el respecte al rival: “Hi ha 3 o 4 jugadors que són de l’Inter Movistar, 2 o 3 jugadors que vénen de El Pozo Múrcia, Dyego que ve del Barça, Fernandinho de Rússia, etc. Són jugadors que tenen molt de renom”. La segona, apostar pel “joc col·lectiu” i per la mateixa personalitat de la selecció catalana: “És molt important que, sobretot nosaltres, ens conscienciem que també tenim molt bon nivell, que som molt bons jugadors”, destaca, tot fent incís en què un dels aspectes que més treballarà en els entrenaments és la potenciació de la identitat de Catalunya, tot buscant “quines són les característiques dels jugadors per adaptar-les als sistemes més adequats”. Això sí, ja alerta que serà difícil abastar el seu nivell màxim d’exigència, que passa per “competir durant els 40 minuts de partit. M’agrada guanyar, però també tinc molt clar que moltes vegades es requereix més treball i que segurament no podem aconseguir-ho a causa de les deficiències que tenim com a selecció perquè no està reconeguda”.

Pots consultar l’entrevista sencera clicant en aquest enllaç.

Fotos: Federació Catalana de Futbol