16.01.17

El Vallparadís es queda a un sol gol del bronze en l’Europa Cup de korfbal

La pròxima edició de la màxima competició continental tindrà lloc a Catalunya

El Korfbal Assessoria Vallparadís es va quedar a un sol gol de la medalla de bronze de l’Europa Cup 2017 d’Holanda. Una anotació a dos segons del final per part del campió anglès, el Trojans KC, va dictar sentència, i va decidir una final de consolació (23-24) que en tot moment va estar molt igualada. “No hi ha hagut una diferència de més de dos punts per part dels dos conjunts”, es va lamentar la jugadora Míriam González a la pàgina web de la Federació Catalana de Korfbal, on també va recordar que, en les dues últimes edicions, els anglesos havien caigut per la mínima en sengles duels pel cinquè lloc, de manera que els tenien “molt estudiats”. Tot i això, cal reivindicar el resultat dels egarencs, ja que, si bé no han pogut repetir la plaça al podi de la selecció catalana absoluta de fa uns mesos, sí que han pogut superar la seva millor classificació històrica.

Al contrari que en la disputa del duel pel tercer i quart lloc, en el camí cap a la segona plaça del seu grup, els egarencs sí que van tenir la sort de cara en un altre final ajustat, en aquest cas contra el Szentendre Kinizsi Honvéd SE hongarès (13-14). Dues anotacions finals d’Alexis Escardibul i de Míriam González van capgirar un 13-12 que havia arribat a ser 11-9 pocs minuts abans. Amb anterioritat a aquest partit, l’equip havia batut amb molta comoditat el Kocaeli University Sport Club turc (20-2) i havia perdut contra el TOP/Quoratio holandès (26-8), que va complir els pronòstics i es va imposar al Boeckenberg KC belga (37-27) en la final. La classificació per la lluita per la medalla de bronze la va donar el triomf contra el Brno KK txec (16-11). Tots aquests partits es van jugar amb el format de dos períodes de 17 minuts, mentre que, en la final de consolació, cada part va ser de 25 minuts.

Una altra part positiva de la classificació del Vallparadís pel partit pel tercer i quart lloc és que l’edició del 2018 de l’Europa Cup tindrà lloc a Catalunya. La Federació Internacional de Korfbal (IKF) ja havia anunciat fa temps que el país organitzador es decidiria a través d’un sorteig previ a la disputa de la final de consolació, entre les federacions dels dos equips participants. Com a mínim en aquest aspecte, la sort va estar al costat del representant català, malgrat que està obligat a revalidar el títol de lliga si vol exercir d’amfitrió. I és que, la perspectiva de poder organitzar aquesta competició, encara dóna més al·licients a tots els favorits a la victòria en el torneig de la regularitat nacional.

Fotos: Marco Spelten / Actiefotografie