12.01.17

L’Assessoria Vallparadís aspira a emular la selecció i pujar al podi

El campió català de korfbal disputa des d’avui la seva quarta Europa Cup, on mai no ha passat de la cinquena posició

El Korfbal Assessoria Vallparadís de Terrassa disputa des d’avui fins dissabte la màxima competició europea de clubs de korfbal, l’Europa Cup, per quarta vegada en la seva història i tercera consecutiva. Amb la medalla de bronze de Catalunya en l’europeu absolut ben recent, els egarencs arriben a la cita de Teylingen (Holanda) amb el lògic horitzó d’intentar emular la selecció i aconseguir per primera vegada una plaça al podi, vist que els condicionants són molt similars. Els amfitrions del Top/Quoratio i els belgues del Boeckenberg són els grans favorits per disputar la final, tal com van fer els seus respectius combinats nacionals, de manera que l’itinerari dels vigents tricampions nacionals ha de ser equivalent al de Catalunya: classificació per a les semifinals i victòria en el duel pel tercer i quart lloc. Els rivals en la fase de grups seran el Korfbal Klub Brno (República Txeca), el Kocaeli University Sport Club (Turquia), l’Szentendre Kinizsi Honvéd SE (Hongria) i el citat Top/Quoratio. En cas d’arribar a la final de consolació, molt probablement el rival a batre serà el Benfica, que acumula quatre bronzes consecutius. El precedent del Catalunya-Portugal de fa pocs mesos ha de ser el millor aval.

“El sistema de competició d’aquest any ens fa jugar dos partits diaris i això exigeix molt esforç físic cada dia i no dóna marge per a errades, ja que la posició final al grup és la que ens ha de donar l’encreuament per a l’últim dia”, explica la jugadora Míriam González, que dilluns ja va marxar cap a Holanda, acompanyada d’altres jugadores, per preparar millor la competició. Al seu entendre, el partit clau serà el darrer de la primera fase, contra el Brno, previst divendres a la tarda (16.15 h): “A priori i per les classificacions d’anys anteriors, l’equip turc (avui, 17 h) i l’hongarès (demà, 11.15 h) són els més dèbils, malgrat que també sabem que jugant 17 minuts per part -menys de l’habitual- no ens podem confiar perquè són dos conjunts físics i sobretot tenen alçada. El partit contra els holandesos és el més complicat i no només perquè es tracti del màxim favorit, sinó també perquè el fet que estigui programat dijous a la nit (21.15 h), a casa seva i després de la presentació, els dóna molt avantatge. Tot i això, anirem a competir i amb el temps reduït pot passar de tot. El partit més clau serà contra els txecs perquè creiem que guanyant estaríem a semis. Serà un partit complicat perquè tenim un nivell equiparable i ens coneixem molt, ja que hem jugat moltes vegades”.     

La celebració del títol de la lliga catalana, que va donar al Vallparadís el passaport per l’Europa Cup. Foto: Javier Duro

Segons Míriam González, l’objectiu del podi és factible perquè arriben amb molta confiança i ben preparats: “L’equip fa molt de temps que va darrere d’aquesta medalla i ara arribem en un bon moment per aconseguir-ho”, recalca. Ho justifica per la dinàmica dels últims temps: “La preparació específica ja va començar des de l’inici de temporada. També hi ha companys de l’equip que vénen d’estar amb la selecció amb un nivell tant físic com de motivació que ha donat empenta a la resta de l’equip. En les últimes tres setmanes hem passat de 2 a 3 sessions d’entrenament”. També creu que pot comptar l’experiència acumulada: “Coneixem els rivals i havent disputat aquest torneig 3 vegades sabem a què anem i què ens trobarem. Això ens donarà seguretat en determinats moments i capacitat d’adaptar-nos al ritme dels partits i de dosificació”.

La plantilla de l’Assessoria Vallparadís que disputarà la 51a edició de l’Europa Cup és la següent:

Nois: Alexis Escardibul, Jose Luis  Jurado, Dani Jané, Adrià Quirós, Daniel Fernández i Raúl Ramon Iglesias.

Noies: Jessica Lechuga, Laia Rosa, Miriam González, Miriam Moraleda, Patricia Sanjuan, i Raquel Solà.

Entrenador: Miguel Ángel Tobaruela.

Els partits es podran veure en directe pel canal de Youtube de l’IKF i pel web www.worldkorfball.org.