09.01.17

Tercer títol de Laia Andreu a La Ciaspolada

La corredora va ratificar amb les raquetes de neu el bon estat de forma demostrat a la Cursa dels Nassos

Laia Andreu, com a membre de la selecció catalana de raquetes de neu de la FEEC, va obtenir el dia de Reis el seu tercer títol a La Ciaspolada, la cursa més prestigiosa d’aquesta modalitat esportiva. La catalana va liderar la prova des del principi i li va treure un minut i mig d’avantatge a la màxima favorita, la italiana Isabella Morlini, que va ser segona. El triomf d’Andreu s’afegeix als ja aconseguits el 2012 i 2015 i va ratificar el bon estat de forma demostrat pocs dies abans en la cursa atlètica dels Nassos, on va obtenir la segona posició. Durant l’any 2016 havia obert un parèntesi pel que fa a les competicions internacionals tot coincidint amb la seva maternitat.

D’altres actuacions destacables de la delegació de la FEEC va ser la vuitena plaça de Laia Aguilar en el seu debut com a internacional; la novena de Sílvia Leal; i les classificacions obtingudes en la competició masculina: Marc Trasserra (7è), Eduard Hernández (també debutant, 8è), i Joan Freixa (15è). La Ciaspolada, que cada any té lloc a Fondo, a la Val di Non (Trentino), és una competició que sol comptar amb una participació d’uns cinc mil corredors.

Debuta la selecció d’esquí de muntanya

D’altra banda, aquest cap de setmana també han debutat els membres de la selecció catalana d’esquí de muntanya, amb la participació en un campionat de Catalunya Individual que ha comptat amb la presència de competidors francesos, andorrans i suecs. La cursa, de 1.250 metres de desnivell positiu acumulat, va tenir lloc aquest diumenge a La Molina i arribava fins al cim del Puigllançada. La victòria en categoria masculina va ser per Kilian Jornet (AE Ekke Lleida), que no participava en aquesta competició des del 2006. Per darrere d’ell va acabar Marc Pinsach (CE Cassanenca) a un minut, seguit de Miguel Caballero (CE Aran), a dos. En categoria femenina, l’esquiadora sueca Emelie Forsberg va ser la més ràpida, per davant de Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team), que es va proclamar campiona de Catalunya.