28.12.16

Xavi vaticina “un partit vistós” entre Catalunya i Tunísia

Tot està preparat a l’estadi de Montilivi per a acollir aquesta tarda el duel de la selecció d’aquest 2016

El seleccionador de Catalunya Sergio González i el jugador Xavi Hernández han donat a conèixer les seves sensacions a poques hores de l’inici del Catalunya-Tunísia d’aquesta tarda a Girona, a Montilivi (18.45 h). González ha destacat que el jugador de l’Al-Saad “ho representa tot. És un dels millors jugadors catalans de tots els temps. Només puc recordar-li alguns conceptes i que ens faci gaudir amb tot el que sap fer sobre el terreny de joc”, ha etzibat. De la seva banda, Xavi ha expressat la seva il·lusió per disputar aquest partit i oferir un bon espectacle: “Per mi és un plaer ser aquí per defensar els colors de Catalunya. Serà un partit molt competit, venim a guanyar i serà un partit vistós”. Sobre la futura oficialitat de la selecció catalana, prefereix viure el dia a dia: “Veig complicada la situació política perquè ni el poble català pot decidir. Sóc aquí per gaudir de l’esport català, que té molta salut”.

D’altra banda, la convocatòria catalana ha experimentat dues baixes d’última hora. David López, per lesió, i Javi Márquez, per motius personals, finalment no formen part de la llista. D’aquesta manera, els efectius de la selecció catalana seran els següents: Edgar Badia (Reus), Jordi Masip i Sergi Roberto (Barça), Víctor Álvarez, Aarón Martín, Marc Roca, Gerard Moreno i Álvaro Vázquez  (Espanyol), Sergi Gómez i Andreu Fontás (Celta), Gerard Valentín (Nàstic de Tarragona), Alberto de la Bella (Olympiacos), Pol Lirola (Sassuolo), Sergi Samper (Granada), Pere Pons (Girona), Marc Crosas (Tenerife), Xavi Hernández (Al-Saad), Sergio García (Al-Rayyan), Oriol Riera (Osasuna) i Joan Verdú.

De la seva banda, la selecció de Tunísia afrontarà el partit amb molta motivació ja que significa el tret de sortida a la seva preparació amb vista a la pròxima edició de la Copa d’Àfrica. Els homes d’Henryk Kasperczak ahir van portar a terme a Montilivi l’última sessió preparatòria abans de saltar avui sobre el terreny de joc. La llista de futbolistes convocats de Tunísia és la següent: Aymen Mathlouthi, Naguez Hamdi, Boughattas Zied, Lahmar Hamza i Ben Amor Amine (Étoile du Sahel), Jeridi Rami, Mathlouti Hamza i Meriah Yassine (CS Sfaxien), Ben Chrifia Moez, Dhaouedi Chamseddin, Sassi Ferjani, Khenisi Taha Yessine, Beguir Saad, M`hirsi Edris i M’sekni Iheb  (Ésperance Sportive), Ben Moustapha Farouk i Kchok Slimen (CA Bizertin), Oueslati Abdel Kader i Haddadi Oussama (Club Africain), Ben Youssef Syam (SM Caen), Khalifa Saber (Olympique de Marsella), Aznouni Larry (Nîmes Olympique), Sliti Naïm (Lille Olympique) i Touzghar Yoan (AJ Auxerre).

Programa i recomanacions

Minuts abans de l’inici del partit es portarà a terme la presentació dels jugadors, que inclourà un espectacle amb focs artificials i l’actuació dels trabucaires de la Costa Roja. La Grossa serà l’encarregada de fer la sacada d’honor. Abans, el públic assistent haurà pogut obtenir, tal com és tradicional, una revista amb tota la informació necessària sobre el duel. Entre d’altres continguts, inclou l’anàlisi dels periodistes Jordi Sunyer i Axel Torres i una entrevista al migcampista del Girona FC Pere Pons.

Amb vista al partit, la Federació Catalana de Futbol (FCF) també vol fer arribar una sèrie de recomanacions. Atès que l’estadi estarà ple i molta gent es desplaçarà a Montilivi per primer vegada, s’aconsella arribar amb temps. De fet, les portes ja s’obriran a les 17.15 h. L’espectacle de focs artificials i dels trabucaires de la Costa Roja és un al·licient més per no arribar a última hora. I també es recomana accedir a la zona per la rotonda de Montilivi i no per l’Avinguda Montilivi que passa per davant de l’estadi, ja que aquest tram de carrer estarà tallat a partir de les 16.45 h.