22.12.16

Catalunya goleja Galícia (0-5)

El combinat de la selecció femenina catalana no ha trobat oposició en l’amistós que ha disputat aquest vespre en terres gallegues

La selecció absoluta femenina de futbol ha demostrat avui el seu gran nivell i qualitat en totes les facetes del joc que ha desplegat. En el tercer minut de partit ha avisat amb una primera ocasió a les botes d’Olga García, i poc després ha arribat el degoteig de gols que ha acabat amb un clar 0-4 al descans. El desgast i el marcador han paralitzat el conjunt gallec que no ha aconseguit desempallegar-se en cap moment de la pressió catalana. El combinat dirigit per Joaquín Valbuena no ha aconseguit trenar cap jugada de perill. Mentrestant, l’equip de Natàlia Arroyo s’ha replegat molt bé i ha aprofitat tots els espais que deixava la defensa gallega.

La seleccionadora catalana era conscient de les mancances del rival d’avui i volia un rival més exigent. Catalunya ha estat molt per sobre del nivell de Galícia. En la segona part, Arroyo ha fet cinc canvis al descans. Han entrat Sullastres, Brenda, Baudet, Guti i Mendoza. També ha mogut fitxa l’equip gallec amb un triple canvi al cap de cinc minuts del segon temps per refrescar les cames de les jugadores i provar de tenir alguna possibilitat més davant el 4-3-3 plantejat per Catalunya.

El conjunt de Valbuena s’ha col·locat millor al terreny de joc i ha posat més intensitat i intensió per tenir més presència en atac. Tot i que ho han tingut més difícil, les catalanes s’han apoderat del control total del partit i han fet el 0-5 al minut 67. Eva Llamas ha fet pujar la maneta amb un xut des de la frontal. L’única ocasió del partit per les gallegues ha arribat poc després, al minut 70, amb un xut que ha sortit per sobre del travesser. Poc després, Alèxia Putellas Primer ha fet una vaselina a la portera que ha anat al pal, i el rebot també l’ha enviat al pal (73′). Després, s’han produït més oportunitats per ampliar el marcador, però la selecció de Catalunya no ha pogut arribar amb tanta claredat com a la primera part.

FITXA TÈCNICA

Gols: 0-1, Carol Férez (min. 5); 0-2, Alèxia (min. 8); 0-3, Olga García (min. 26); 0-4, Olga García (min. 38); 0-5, Eva Llamas (min. 67).

Onzes inicials:
Galícia: Ana González, Abelleira, Ríos, Nerea, Desirée, Carol González, Boquete, Natalia, Belén Fernández, Eva Luz i Lara. Banqueta: Sheila Fernández, Patricia Carballo, Sandra González, Mari Paz, Carla Otero, Laura Souto i María Arufe

Catalunya: Ràfols, Estella, Elba, Paola, Leila, Llamas, Alexia, Losada, Débora, Carol i Olga García. Banqueta: Sullastres, Baudet, Brenda, Aitana, Alba Aznar, Guti i Mendoza

Estadi: Municipal A Lomba (Vilagarcía de Arousa). Gran ambient amb 4.500 espectadors.

Curiositats: Feia 8 anys que la selecció femenina de Galícia no disputava un partit oficial.

Fotografies: Federació Catalana de Futbol.