21.12.16

Les seleccions catalanes d’handbol femení jugaran la final de consolació

Euskadi i Galícia les derroten i es guanyen el dret a lluitar per la Copa de les Nacions a Granollers

No ha pogut ser. Les seleccions catalanes femenines no han pogut derrotar ni Euskadi ni Galícia en les semifinals de la 9a edició de la Copa de les Nacions que es disputa a Granollers i demà jugaran la final de consolació (16 h). En canvi, les seves rivals d’avui al pavelló del Club Bàsquet Granollers lluitaran pel títol (18 h).

L’equip absolut de Catalunya ha caigut (19-25) contra una potent Euskadi, que a la mitja part ja havia aconseguit un avantatge més que significatiu (8-12). Tot i el seu notable nivell defensiu, les noies de Josep Ibàñez han patit molt davant del contraatac de les basques i han acabat sucumbint després d’un recital anotador de la visitant Alba Menéndez, amb 7 gols.

A la segona semifinal, Galícia ha derrotat Catalunya ‘B’ per un resultat previsible (22-33). Tot i això, s’ha de destacar l’esforç de les juvenils catalanes -en plena preparació pel campionat d’Espanya de Blanes- ja que, en un tram de màxima lucidesa, han estat capaces de passar del 9-15 de la mitja part a un 21-22 provisional.