19.12.16

La setmana de les seleccions (del 21 al 28 de desembre)

Catalunya jugarà un total de set partits internacionals absoluts de futbol, handbol i hoquei sobre gel

Catalunya torna a ser protagonista d’un Nadal ple d’activitats esportives gràcies als partits de futbol, handbol i hoquei sobre gel que se celebraran entre el 21 i el 28 de desembre. Les seves seleccions absolutes disputaran un total de set encontres internacionals que amplien abastament l’oferta dels últims anys per aquestes dates. Les tres federacions implicades (futbol, handbol i esports d’hivern) han fet evident la seva aposta per l’esport femení tot implicant, cadascuna, els dos combinats possibles. A més, la Federació Catalana d’Handbol també posarà en joc una selecció femenina B, que disputarà dos partits més -a afegir als altres set, sempre i quan els dos combinats nacionals no coincideixin- amb el nom de Catalunya. Els esdeveniments previstos, diversos i concentrats en el temps, són un bon tast per comprovar les sensacions que podem tenir quan el país sigui independent i la presència en les competicions oficials sigui una constant en totes les disciplines esportives.

La selecció femenina d’handbol serà la primera a debutar, el dimecres dia 21 de desembre (18.15 h), en un enfrontament contra Euskadi a Granollers que serà la primera semifinal de la 9a Copa de les Nacions d’handbol femení, on també hi participen Galícia i Catalunya B. El partit serà ofert en directe per Esport 3. En principi s’havia pensat a convidar Suïssa i més tard a Algèria, però les urgències del calendari han acabat propiciant la participació d’un segon combinat català. L’entrada per a aquests partits serà gratuïta.

L’endemà, dijous 22 de desembre, serà indiscutiblement el dia de més activitat. En cas de victòria contra Euskadi, Catalunya lluitaria pel títol al mateix pavelló del CB Granollers (C/ Girona, 222) a les 18 h i, en cas contrari, jugaria la final de consolació a les quatre de la tarda. També dijous hi ha programat -i inclòs en la graella d’Esport 3-, en el mateix escenari, el Partit del 75è aniversari de la Federació Catalana d’Handbol (21 h), que enfrontarà els combinats absoluts masculins de Catalunya i de Qatar, la vigent sotscampiona del món i potència mundial moderna gràcies a la incorporació, entre d’altres factors, de Valero Rivera a la banqueta. L’entrada tindrà un cost de 5 euros. També aquell dia (19 h) serà el torn de la selecció absoluta femenina de futbol. El combinat dirigit per Natàlia Arroyo visitarà la selecció de Galícia a Vilagarcía de Arousa (Pontevedra).

Les dues seleccions d’hoquei sobre gel també jugaran fora de casa, en el seu cas a Donostia per enfrontar-se a Euskadi. La primera a entrar en escena al pavelló del Txuri Urdin serà la femenina (19.30 h), mentre que la masculina saltarà a la pista a les 22.15 h. El primer dels dos combinats catalans viurà el seu debut, mentre que el segon ja ha jugat anteriorment tres amistosos, contra Bèlgica (2003) i Euskadi (2008 i 2009), amb un balanç de victòria en els dos primers partits i derrota en el darrer.

La darrera cita no arribarà fins passat el dia de Nadal, el dia 28 de desembre, però és la més consolidada. La selecció absoluta masculina de futbol juga de manera ininterrompuda un partit durant les festes nadalenques des de l’any 1997. En aquest cas, Catalunya s’enfrontarà a Tunísia (18.45 h) a l’estadi de Montilivi de Girona, cosa que suposa una autèntica novetat tenint present que aquest duel -deixant de banda les dues visites a Euskadi- sempre s’havia jugat a prop de Barcelona. L’amistós contra Costa Rica del 2006 a Terrassa -la situació més similar- es va disputar al maig, just a les portes del mundial d’Alemanya. En aquest cas, els tunisians es troben en plena preparació de la Copa d’Àfrica del 2017. Els seleccionadors, Gerard López i Sergio González, faran pública la llista de convocats el 23 de desembre.

LLISTAT DE PARTITS

Dimecres, 21 de desembre

HANDBOL: 18.15 h, Pavelló del Club Bàsquet Granollers, Catalunya-Euskadi (f)

HANDBOL: 20.00 h, Pavelló del Club Bàsquet Granollers, Catalunya B-Galícia (f)

 

Dijous, 22 de desembre

HANDBOL: 16 o 18 h, Pavelló del Club Bàsquet Granollers, Catalunya-Galícia o Catalunya B (f)

HANDBOL: 16 o 18 h, Pavelló del Club Bàsquet Granollers, Catalunya B-Euskadi o Catalunya (f)

FUTBOL: 19 h, Estadio Municipal A Lomba (Vilagarcía de Arousa), Galícia-Catalunya (f)

HANDBOL: 21 h, Pavelló del Club Bàsquet Granollers, Catalunya-Qatar (m)

 

Divendres, 23 de desembre

HOQUEI SOBRE GEL: 19.30 h, Txuri Urdin Izotz Jauregia (Donostia), Euskadi-Catalunya (f)

HOQUEI SOBRE GEL: 22.15 h, Txuri Urdin Izotz Jauregia (Donostia), Euskadi-Catalunya (m)

 

Dimecres, 28 de desembre

FUTBOL: 18.45 h, Estadi Municipal de Montilivi (Girona), Catalunya-Tunísia (m)