16.12.16

Les entitats sobiranistes repartiran 3.000 estelades als aficionats del Girona-Nàstic

L’acció es fa en suport a Joan Guirado, que va ser denunciat mentre fotografiava a la policia nacional requisant estelades a seguidors del Girona en un desplaçament a Almeria

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’associació de juristes DRETS i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes repartirem 3.000 estelades entre els aficionats que assisteixin al partit de lliga de Segona Divisió que enfrontarà el Girona FC i el Nàstic de Tarragona demà dissabte 17 de desembre a les 20.00 h l’estadi de Montilivi. L’acció es fa en suport a Joan Guirado, fotògraf olotí que va ser denunciat mentre fotografiava la policia nacional requisant estelades a seguidors del Girona en un desplaçament a Almeria. Es demanarà als seguidors que despleguin les estelades abans de començar el partit, en el moment que els jugadors salten al camp.

L’acció és una mostra més de suport a Joan Guirado i en favor de la llibertat d’expressió. Guirado va declarar fa uns dies a la Ciutat de la Justícia perquè està denunciat per alteració de l’ordre públic per haver fotografiat la Policia Nacional requisant estelades en un partit de Copa del Rei del 2013. Per aquells fets, el fotògraf va rebre una sanció de 4.000 euros i la prohibició d’accés als recintes esportius durant un període de 12 mesos en aplicació de l’article 22.2 de la Llei contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport.

Joan Guirado.

Una vintena de voluntaris de les entitats repartiran les estelades entre les sis de la tarda i les vuit del vespre. Hi haurà diferents punts de repartiment en els accessos del camp de Montilivi. S’anima a tothom a què també porti la seva estelada des de casa.

Vols que el teu equip jugui la Champions?

Abans del partit, també s’entregarà als aficionats un full informatiu sobre els beneficis que tindria pels clubs catalans poder participar en competicions europees si Catalunya fos un estat independent. En el fulletó s’explica que el club que menys diners va rebre de la UEFA per jugar la fase de grups de la Champions 2015/16 va ingressar 16,7 milions d’euros d’un total de 1.303 milions repartits, o que només pel fet de classificar-se per jugar-la, els clubs van rebre 12 milions.