15.12.16

Granollers s’aboca amb els partits de les seleccions d’handbol dels dies 21 i 22

L’alcalde proposa el Palau Olímpic com a seu permanent dels partits de Catalunya

La ciutat de Granollers espera amb expectació i orgull els partits que les seleccions catalanes masculina i femenina d’handbol disputaran entre els dies 21 i 22 de desembre al pavelló del Club Bàsquet Granollers (C/ Girona, 222). Així ho han posat de manifest els assistents a l’acte de presentació dels duels que ha tingut lloc aquest matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament. L’opinió unànime ha estat que Granollers és la capital indiscutible de l’handbol català i, per tant, té tot el sentit del món que sigui l’escenari de dos esdeveniments tan especials com són la 9a edició de la Copa de les Nacions d’handbol femení i el partit del 75è aniversari de la Federació Catalana d’Handbol (FCH), on el rival serà la vigent sotscampiona del món masculina, la selecció de Qatar entrenada per Valero Rivera.

Fins i tot, l’alcalde de Granollers, ha anat una mica més enllà i ha proposat que el Palau Olímpic de la ciutat esdevingui seu permanent de les seleccions catalanes d’handbol “de la mateixa que ho és Wembley per l’anglesa de futbol. Estaria bé que com a mínim una vegada a l’any hi jugui Catalunya“, ha continuat, tot realçant que “és l’única instal·lació de Catalunya construïda bàsicament per a la disputa de l’handbol”. Tot i això, aquesta vegada els partits es jugaran al pavelló del CB Granollers, un fet que ha justificat per la coincidència amb el Parc Infantil de Nadal: “Es fa a través del voluntariat i el muntatge requereix una elaboració més llarga. Però la pista del Bàsquet Granollers té una capacitat més que suficient, ja que es va fer per jugar a la Lliga ACB, i l’habilitarem perquè faci goig”.

El president de la FCH, Tomàs Moral, que ha recordat que al març s’acaba el seu mandat i que no optarà a la reelecció, ha recollit el suggeriment de Mayoral de la seu única amb un explícit “no dic que no” però també ha expressat que “també és bo que Catalunya jugui pel territori perquè hi ha localitats que no ho tenen tan fàcil per veure l’elit de l’esport”. Per la seva banda, el vicepresident del BM Granollers, Juanjo Garcia Marmer, ha posat èmfasi en el fet que la ciutat “pot gaudir de partits de nivell internacional durant tota la temporada” gràcies a la participació del seu club a la Copa EHF, però també que els dos esdeveniments de la setmana que ve són la cirereta d’un pastís que l’afició local sabrà valorar com es mereix.

 Aposta per la internacionalització

El president de la FCH, Tomàs Moral, ha reivindicat el paper de l’handbol en la internacionalització de l’esport català -“som l’esport que més hi ha contribuït”, ha dit- i ho ha justificat amb dades concretes: “Des del 2000 fins al 2009, la selecció catalana masculina va jugar 10 partits i la femenina, des del 2007 fins ara, més de 30”. En el cas de la primera, ha atribuït la falta d’activitat dels últims anys a la crisi i a la complexitat del calendari que aquest any, sense anar més lluny, ha fet que el partit del 75è aniversari s’hagi retardat fins al desembre. Tot i això, ha reiterat el seu compromís ferm en què els partits es vagin succeint, d’ara endavant, amb la màxima periodicitat. I, pel que fa a la segona, ha rememorat que tot plegat es deu a l’acompliment “d’un dels eixos del pla de millora de l’handbol femení” i a la ferma aposta per la Copa de les Nacions, una competició itinerant a Galícia, Euskadi i Catalunya que sempre ha comptat amb una selecció convidada.

 

Una acció de la selecció catalana femenina. / CARME BALCELLS

Handbol d’alt nivell

La selecció catalana femenina jugarà la primera semifinal de la Copa de les Nacions el dia 21 de desembre (18.15 h) contra Algèria i el partit serà retransmès en directe per Esport 3. La hipotètica final contra el vencedor del Galícia-Euskadi (20.15 h) seria el dia 22 a les sis de la tarda, mentre que el partit pel tercer i quart lloc està programat a les quatre. El seleccionador, Josep Ibáñez, ha destacat que l’objectiu no és un altre que guanyar, després de quatre anys sense aconseguir-ho, així com que les jugadores puguin accedir a l’handbol d’un cert nivell. Sobre la convocatòria ha dit que “no ha estat tan fàcil d’elaborar com fa uns anys perquè moltes jugadores són en clubs de fora i s’havien de demanar diversos permisos”. Tot i això, està satisfet amb el nivell que tindrà l’equip. Les escollides són: Nicole Morales, Anna Rojas, Míriam González, Mireia Torras, Sara Galamba i Judith Vizuete (BM Granollers), Silvia Lladró i Maria Cadens (Castelldefels), Alba Simón (Amposta), Júlia Calduch i Marina Graell (Ass. Lleidatana), Raquel Ferrés (Sant Vicenç), Sara Gil (Porriño), Sílvia Ausàs (Alcobendas), Judith Sans (Bera Bera) i Carla Gómez (Mavi).

Pel que fa a la selecció masculina, la dirigirà en solitari el tècnic del BM Granollers, Carlos Viver, després que la dupla que formava amb el blaugrana Xavi Pascual s’hagi trencat pel fet que aquest últim fos escollit al mes de juny seleccionador de Romania, que estarà concentrada aquests dies. No obstant això, l’ídol local -16 temporades com a jugador a l’equip sènior de la seva ciutat- se sent preparat pel repte i està convençut que Catalunya pot plantar cara a Qatar (22 de desembre, 21 h): “Tenim una plantilla compensada i molt jove que segur que demostrarà la seva il·lusió. Sabem que ells estan preparant un mundial i que no serà fàcil però podem fer un bon paper. L’any 2000, també a Granollers, vam guanyar contra Suècia, que aleshores era campiona del Món, en el primer partit de la sèrie que vindrien després”. La convocatòria és la següent: Vicente Alamo, Mamadou Gassama, Adrià Pérez, Adrià Figueras, Marc Garcia, Marc Cañellas, Álvaro Ferrer i Arnau Garcia (BM Granollers), Aitor Ariño, Víctor Tremps i Viran Morros (FC Barcelona), Josep Reixach (Bordils), Ignacio Biosca (Ademar de León), Borja Lancina i Eduard Nonó (Bidasoa Irún), Ferran Solé (Toulouse) i Marc Canyigueral (Ciudad Encantada).

 Foto de portada: Les autoritats en l’acte de presentació dels partits d’aquest matí. / FCH