14.12.16

Sergio González: “La llista de convocats pel Catalunya-Tunísia tindrà sorpreses”

El seleccionador català dóna pistes sobre els futbolistes que el 28D jugaran contra Tunísia i ens explica quin rival esperen

Sergio González, seleccionador català juntament amb Gerard López, assegura que la proposta de convocatòria pel partit de la selecció catalana del proper 28 de desembre davant Tunísia serà diferent de l’habitual. L’exjugador de l’Espanyol ens dibuixa el canvi generacional en el combinat català i analitza el rival al qual s’enfrontaran a Montilivi. Sergio asegura que “el poble català mereix veure en directe la seva selecció” i per això el partit de Girona és el primer d’altres que volen fer arreu de Catalunya. El míster atén en privat a la Plataforma just després de la presentació del partit al Teatre Municipal de Girona.

Com heu preparat la convocatòria?

Amb molta il·lusió, mirant totes les opcions que tenim de futbolistes catalans. Donem prioritat al Barça i a l’Espanyol i volem fer la millor Selecció possible, la més competitiva i amb les millors figures perquè tothom gaudeixi amb el partit i nosaltres fem un gran partit amb un bon resultat.

Com la valoreu finalment? Algun nou talent a destacar?

Valorem molt les grans llegendes i també les joves promeses. Prioritzem futbolistes de Primera Divisió, però enguany la proposta serà diferent. Amb l’anunci de la convocatòria de Pere Pons ja donem una pista perquè volem donar més protagonisme al futbol professional de Segona Divisió. La llista de convocats tindrà més sorpreses…

Teniu baixes sonades de jugadors que habitualment no es perden aquest tipus de compromisos com Gerard Piqué i altres jugadors de la Premier…

Sempre ha mostrat molt interès a venir als partits. És un home molt important i representatiu, però les dates no són les millors. El partit s’ha anunciat més tard que de costum i ell ja tenia un pla familiar. El Barça és l’equip que més dies de descans dóna als futbolistes i la data és difícil. Sempre agraïm la predisposició del Gerard.

Què us han dit els jugadors quan han rebut la vostra trucada per jugar amb Catalunya? Sobretot els nous…

Notes alguna cosa al seu to de veu. Els truques i els hi dius: “sóc en Sergio, el míster de la catalana, et truco perquè hem pensat en tu per a la convocatòria”. Notes la il·lusió de la primera vegada, la veu entretallada. És molt satisfactori per nosaltres poder donar alternatives a la gent jove i fer-la debutar amb la seva selecció.

Com heu preparat el partit?

Ara no fem entrenaments com es feia temps enrere. Bàsicament hem estudiat el rival per fer una xerrada tècnica amb directrius. Tot i que ens centrem en nosaltres, en el joc que volem fer, sí que ens agrada al Gerard López, al Xavi Aguado i a mi mateix saber contra qui juguem, com juguen, perquè els hem escollit. Així els jugadors se sentiran millor al camp.

Així doncs, què en sabeu del rival? Tunísia és la 34 del món…

És un rival que està jugant campionats del món. En la classificació per a la cita de Rússia, ha passat la primera fase per punts. En la segona, Tunísia va superar a Mauritània; i ara, a la tercera, està a un grup de quatre amb el Congo… No té molt reclam com a nom, però és una selecció que està fent bé les coses. Sabem que juguen amb un 5-2-2-1 que després es converteix en un 5-4-1 defensiu.

Posaran l’autobús!

(Riu) Hem vist uns quants partits per estar informats, saber contra qui juguem per veure on els podem fer mal i prioritzar el nostre joc i el protagonisme dels grans jugadors que tenim.

En el darrer precedent de l’any 2011, amb Cruyff de seleccionador, va acabar amb un 0-0, com ha canviat el rival des d’aleshores?

No, ja han passat molts anys. El jugador més representatiu és Abdennour, que juga al València de defensa central. La resta ens són desconeguts aquí, però alguns juguen a la Premier i altres lligues. És una selecció que està fent bé les coses i ens plantejarà un partit difícil.

La selecció catalana també ha canviat…

Sí. Això forma part de l’edat del futbol. Aquest esport és present. Uns deixem de ser-hi, com va ser el meu cas, amb l’homenatge que em va fer la federació, i d’altres comencen de nou. És maco ser testimoni d’aquest procés. El Gerard, el Xavi Aguado i jo som uns privilegiats per poder veure aquest canvi generacional. L’any passat el Xavi Hernández es va quedar amb les ganes de venir…

…Ja ha dit que vindrà!

Sí, vindrà. El futbolista català vol estar amb la seva selecció.

En quin número del rànquing mundial creieu que estaria Catalunya?

Sense ser exagerat, et puc dir que estaria al Top-20.

L’escenari és inèdit per a la selecció catalana de futbol: Montilivi, amb capacitat per a 9.000 espectadors. Us fa il·lusió jugar aquí?

És una novetat perquè a casa sempre havíem jugat al Camp Nou, a Montjuïc o a Cornellà. Hi ha hagut la possibilitat de sortir fora i estem encantats. El poble català mereix veure la seva selecció i desplaçar-se a Barcelona no sempre és possible. La nostra idea és recórrer totes les comarques catalanes perquè tothom gaudeixi en directe de la seva selecció. Tant de bo sigui possible. Estem encantats amb la rebuda de la ciutat de Girona.

Creieu que les noves fornades de futbolistes de casa nostra estan implicats amb el que significa jugar amb la samarreta de Catalunya?

Sí, sense cap mena de dubte. Qualsevol futbolista català està encantat de jugar amb la seva selecció. En cap moment hem trobat cap indici de no voler fer-ho. Tots els inputs que tenim són de ganes de venir a jugar. Només podem portar 22 jugadors i molts es queden amb la ràbia de no poder formar part de la selecció catalana.