09.12.16

El president de la federació de Veneçuela de futbol afirma que no hi ha hagut amistós contra Catalunya per ingerència de l’espanyola

La federació catalana ho nega i destaca que el rival d’aquest Nadal és Tunísia pel seu millor rànquing i motius logístics i de pressupost

 

El president de la Federación Venezolana de Fútbol (FVF), Laureano González, ha afirmat en una entrevista radiofònica que la possible disputa d’un amistós entre Catalunya i Veneçuela va quedar descartada per la ingerència de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF): “No jugarem perquè hi ha hagut circumstàncies que són més aviat de tipus polític. A Espanya hi ha un conflicte d’autonomia molt sever. Si la federació d’un altre país no permet que la nostra selecció nacional s’enfronti a una selecció regional, hem de respectar-ho. Prou que en tenim nosaltres amb els nostres propis conflictes, i amb la nostra realitat, per posar-nos en altres conflictes interns d’un altre país”, ha destacat el dirigent veneçolà. Sobre el duel de la ‘Vinotinto’ amb Galícia del 20 de maig d’aquest any (1-1), comenta que estava envoltat d’un context molt diferent: “Nosaltres vam jugar contra la selecció gallega perquè la federació espanyola va donar-hi el vistiplau, però en aquest cas, amb la selecció de Catalunya, la cosa es va complicar per raons internes d’ells, de caràcter polític”.

 La FCF nega la ingerència

Fonts de la Federació Catalana de Futbol (FCF) han mostrat la seva sorpresa per aquestes afirmacions de González i descarten que s’hagi produït cap tipus d’ingerència per part de la RFEF: “Es va parlar amb Veneçuela igual que s’ha fet amb altres federacions nacionals. Es va contactar amb ells per escrit al novembre i ens van respondre que tenien disponibilitat en les dates però que necessitaven l’autorització de l’espanyola. La FCF va respondre’ls que ja tenien l’autorització de la RFEF, amb la qual cosa no hi hauria hagut cap problema”. Finalment el rival de Catalunya en el tradicional partit amistós d’aquest Nadal serà Tunísia (28 de desembre a Girona, 19 h), una selecció que segons la FCF va ser escollida pel seu millor rànquing mundial (és 34a) i per “qüestions logístiques i de pressupost”. En aquests moments, Veneçuela ocupa la plaça número 59 a la classificació mundial masculina de la FIFA. Per la seva banda, la RFEF ha declinat fer qualsevol tipus de declaració perquè no se sol referir a “aquest tipus de qüestions”.  

Foto de portada: El blaugrana Denis Suárez, tot jugant amb Galícia contra Veneçuela.