01.12.16

Les entitats de la societat civil repartiran 30.000 estelades als aficionats del Barça-Madrid d’aquest dissabte

Es demanarà als aficionats que aixequin les banderes al minut 17 i 14 segons de la primera i segona part

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’associació de juristes DRETS i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes repartirem 30.000 estelades entre els aficionats que assisteixin al partit de Lliga que enfrontarà el FC Barcelona i el Reial Madrid el pròxim dissabte 3 de desembre a les 16:15 h al Camp Nou. Es demanarà als seguidors que despleguin les estelades al minut 17:14 de la primera i segona part.

El partit és de gran repercussió mediàtica i ens farem sentir omplint les graderies del camp amb estelades. No és una reivindicació qualsevol. Al seu significat polític no se li pot negar la seva vinculació amb l’esport. La independència, entre altres coses, és també l’única via perquè l’esport català vegi respectats tots els seus drets des de l’ús dels seus símbols fins a poder competir a europeus, mundials i jocs olímpics amb plena normalitat.

La societat civil organitzada es continua mobilitzant per evidenciar el suport a les institucions i als nostres càrrecs electes en el procés democràtic de construcció de la República Catalana. Recordem que l’estelada és una bandera que cap llei prohibeix i a la qual fins i tot el Parlament de Catalunya ha donat el seu suport i reconeixement en una resolució.

El dispositiu de distribució de les estelades comptarà amb la participació de més d’un centenar de voluntaris de les quatre entitats. Hi haurà set punts de repartiment de banderes al voltant del Camp Nou. També s’anima a tothom a portar estelades de casa per complementar l’acció.

El hashtag (etiqueta) per a la crida de l’acció a les xarxes socials serà #EsteladesClàssic.