01.12.16

La selecció catalana de futbol i Tunísia s’enfrontaran a Girona el 28-D (19 h)

Els africans, que van visitar Montjuïc el 2011, encetaran la preparació per a la Copa d’Àfrica 2017 amb aquest partit

Tunísia, conjunt número 34 del rànquing FIFA, serà el rival de la selecció catalana de futbol en el tradicional partit amistós de les dates de Nadal. En aquesta ocasió, la data escollida és el 28 de desembre (19 h) i la gran novetat és l’escenari, ja que el duel es disputarà a l’estadi de Montilivi de Girona. Catalunya no jugava lluny de Barcelona com a local des de l’any 2006, quan es va enfrontar a Costa Rica a Terrassa en les dates prèvies al mundial d’Alemanya. El combinat africà també encetarà la preparació al nostre país per a un gran campionat, la Copa d’Àfrica 2017 de Gabon (del 14 de gener al 5 de febrer), que prosseguirà amb altres amistosos contra el País Basc (30 de desembre), Uganda (4 de gener) i Egipte (8 de gener). La seva arribada s’espera el 26 de desembre i aquell mateix dia i el 27 s’entrenarà a Girona.

L’equip tunisià ja havia estat el rival de Catalunya l’any 2011 a l’estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc, en un enfrontament que es va acabar sense gols. De fet, exceptuant els dos últims precedents contra el País Basc, la selecció ha jugat els últims tres partits contra conjunts africans -Nigèria i Cap Verd, a principis i finals del 2013, al marge de Tunísia-, atès que la presència de la competició continental africana cada dos geners és la millor garantia de comptar amb un rival de nivell. S’ha de recordar que és molt difícil poder jugar contra algun combinat d’un altre continent -més enllà del País Basc- fora de les dates FIFA, a les quals Catalunya no té accés. Una situació que difícilment canviarà fins que el país assoleixi la independència.

 

L’últim precedent entre Catalunya i Tunísia

Al mig de les vacances

Si fa un any el partit contra Euskadi es va haver de jugar el dia de Sant Esteve perquè aquell mateix cap de setmana hi havia lliga de la Primera Divisió estatal, ara el període nadalenc coincideix al bell mig d’una aturada de tres setmanes -dues i mitja si comptem la jornada de Copa del Rei del 20, 21 i 22 de desembre-. Això vol que els convocats pels seleccionadors catalans, Gerard López i Sergio González, hauran d’interrompre les seves vacances per jugar amb la selecció. Un fet que es produirà de manera majoritària tenint present la il·lusió per poder representar el propi país, encara que només sigui una vegada a l’any. Sí que, en canvi, ho tornaran a tenir gairebé impossible per venir els futbolistes que militen a la Premier League, donat que, per als seus clubs, és un dels moments més sobrecarregats de partits de tot el campionat.

De la seva banda, el combinat dirigit pel polonès Henryk Kasperczak podrà comptar amb gairebé totes les seves figures. L’única excepció segurament serà el futbolista del Sunderland Wahbi Khazri, ja que els clubs anglesos no estan obligats a alliberar els jugadors de la Copa d’Africa fins al 2 de gener. En canvi, tot indica que seran a Girona el defensa del València Aymen Abdennour i els altres jugadors que militen a Europa: Syam Ben Youssef (Caen), Larry Azouni (Nîmes), Mohamed Larbi (Ajaccio), Seifeddine Khaoui (Olympique de Marsella), Hamdi Harbaoui (Anderlecht), Issam Jebali (Elfsborg) i Naïm Sliti (Lilla).