28.11.16

Catalunya és tercera per països al mundial de físic-culturisme amb 5 ors, 4 plates i 3 bronzes

Només França i l’amfitriona Bèlgica acaben per davant d’una selecció catalana amb només 11 components

La selecció catalana de físic-culturisme va completar una actuació memorable al mundial de físic-culturisme de Bèlgica. Deu dels onze components de l’equip van aconseguir pujar al podi i l’únic que no ho va poder fer, José María Garcia, es va quedar a les portes d’aconseguir-ho, ja que va ser quart en la categoria Màster II de menys de 75 kg. Aquest èxit rotund ha permès a Catalunya acabar tercera en la classificació global per països amb 259 punts, només per darrere de França (392 punts), que és la gran potència internacional d’aquest esport i comptava amb l’avantatge de la proximitat geogràfica; i de l’amfitriona Bèlgica (349), que amb bona lògica era qui podia presentar més esportistes. En quarta posició va acabar Espanya amb 214 punts.

 El podi de la prova Sènior 65-70 kg, que va tenir a Miguel Ángel Sastre com a campió

En total, Catalunya va sumar 5 medalles d’or, quatre de plata i una de bronze. Els campions mundials van ser Víctor Anguil i Anna Navarro, en les categories sub-21 masculina i femenina respectivament; Sandra Rojo, en Body Figure; Beatriz de Haro, en Body Form; i Miguel Ángel Sastre, en Sènior de 65 a 70 kg. Per la seva banda, van assolir el sotscampionat Xavier Pastor (Màster I de +75 kg), Daniel Horna (Sènior -65 kg), Miguel Ángel Sánchez (Sènior 70-75 kg) i Eva Jaén (musculades). El bronze el va aconseguir Fèlix Barrachina, en la categoria Màster II de més de 75 kg.

Amb aquest resultat, Catalunya iguala la tercera posició de l’últim campionat d’Europa, a Choisy-le-Roy (França), on va sumar un total de 6 medalles, 3 de les quals van ser d’or. L’any passat, l’equip havia acabat en primera posició a Cornellà de Llobregat però s’ha de tenir present que en aquella ocasió havia pogut presentar fins a 32 participants, que van conquerir 6 ors, 4 argents i 5 bronzes. El 2014, a Vicenza (Itàlia), Catalunya també havia estat tercera. Un fet que demostra la solidesa i el bon estat de salut del físic-culturisme català.

Foto de portada: El podi de la categoria de Body Form, on Beatriz de Haro va ser campiona del món

Foto de capçalera: Sandra Rojo, després d’imposar-se en la categoria de Body Figure