25.11.16

Avui divendres, 2a Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius

En aquesta segona edició coneixerem els casos d’Hongria, Lituània i Eslovènia

Com canviarà l’esport català quan Catalunya sigui independent? Buscarem resposta a aquesta pregunta i coneixerem de prop l’organització de l’esport en diferents països europeus i la importància dels Jocs Olímpics. Per això, la Plataforma organitza la 2a Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius, que tindrà lloc aquesta tarda a Barcelona. Després de l’èxit de la primera edició, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes torna a organitzar una jornada que és possible gràcies al suport del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), i de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

L’acte estarà dividit en dues taules rodones. A la primera, coneixerem de primera mà com s’organitza el món esportiu a tres països de la Unió Europea, amb la presència de Laszlo Fábián, Director del Comitè Olímpic d’Hongria, medalla d’or als Jocs Olímpics de Seül; Arturas Poviliunas, President del Comitè Olímpic de Lituània entre els anys 1988 i 2012; i també Edvard Kolar, Secretari General del Comité Olimpic d’Eslovènia. En la segona, es tractarà la importància que té la celebració d’uns Jocs Olímpics en les federacions esportives d’un país i comptarà amb les exposicions del tres primers ponents als quals s’afegiran les ponències de Jordi Alcover, Vicepresident de la Federació Europead’Hoquei (EHF), i Manuel Ibern, membre de la Federació Internacional de Natació (FINA) i ex Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

La benvinguda serà a càrrec de Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, i Albert Royo, Secretari General del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT). El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, clourà l’acte.

Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

També els currículums dels participants aquí.