24.11.16

La selecció masculina d’handbol reapareix el 22 de desembre contra Qatar a Granollers

L’equip femení disputarà el dia abans una de les semifinals de la Copa de les Nacions contra Suïssa

El pavelló del Club Bàsquet Granollers (carrer Girona, 222) acollirà el dia 22 de desembre el primer partit de la selecció catalana d’handbol en set anys i mig. Si el 13 de juny de 2009 el rival va ser Egipte (a Mataró, en el marc del Dia de les Seleccions),  en aquesta ocasió l’adversari serà Qatar. Un combinat amb molts al·licients com ara la presència de Valero Rivera a la banqueta o de l’ex blaugrana Daniel Saric a la porteria, al marge d’altres jugadors de talla mundial. L’equip asiàtic es troba en plena preparació del mundial de França, que es disputarà al mes de gener.

Qatar va arribar fins als quarts de final dels últims Jocs Olímpics de Río i en el mundial de l’any anterior, organitzat al seu país, es va penjar la medalla de plata. Pel que fa a Catalunya, la cita serà històrica per a molts jugadors, que encara no havien tingut la possibilitat de defensar la samarreta del seu país. Aquest any, la Federació Catalana d’Handbol està commemorant el 75è aniversari de la seva fundació i aquest duel serà un dels punts més potents del seu calendari de celebracions.

La selecció femenina, contra Galícia / CARME BALCELLS / FCH

Doble cita amb l’equip femení

La cita amb les seleccions d’handbol, però, no s’acabarà aquí, ja que el pavelló del CB Granollers també acollirà la 9a edició del torneig la Copa de les Nacions d’Handbol Femení, on Catalunya exercirà d’amfitriona. El dia 21 de desembre es disputaran les semifinals, Euskadi-Galícia i Catalunya-Suïssa. La final de consolació i el partit pel títol es disputaran amb anterioritat al Catalunya-Qatar masculí, el dia 22. La Copa de les Nacions es disputa alternativament al País Basc, a Galícia i a Catalunya i sempre compta amb una quarta selecció convidada, en aquest cas Suïssa.

Els partits de les seleccions catalanes d’handbol d’aquest Nadal estan organitzats per l’Ajuntament de Granollers, el BM Granollers i la Federació Catalana d’Handbol i compten amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la Diputació de Barcelona.

Foto de capçalera: L’últim precedent de la selecció masculina, contra Egipte el 13 de juny del 2009 / FCH